24 Σεπ 2010

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ -ΚΑΤΑΡ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός και ο Εμίρης του Κατάρ Αλ Θανί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για επενδύσεις του Κατάρ στην Ελλάδα ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η αξιοποίηση του 15 με 30% της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, με την κατασκευή μαρίνας, αερολιμένα, ξενοδοχείου, συνεδριακών κέντρων και πλωτού καζίνο.


Ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, επεσήμανε ότι «αυτό το μνημόνιο είναι ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει και των δικών μας προσπαθειών και δυνατοτήτων της Ελλάδας, καθώς και του ενδιαφέροντος που αναπτύσσεται για την χώρα μας. Αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει μια κυβέρνηση που εμπνέει σιγουριά και ασφάλεια», προσθέτοντας ότι «ένας επενδυτής επιδιώκει τα λεφτά που θα βάλει να πιάσουν τόπο».

Σε ερώτηση για τη συμφωνία με το Κατάρ και για το «ενδεχόμενο να μετατραπεί ο χώρος του Ελληνικού σε Λας Βέγκας», ο Πρωθυπουργός είπε:

«Μια κυβέρνηση που θέλει, μπορεί να βάζει όρους και αναπτυξιακό μοντέλο ότι γίνεται μέσα στη φιλοσοφία της πράσινης, βιώσιμης ανάπτυξης και όχι στην τσιμεντοποίηση. Ο,τι κάνουμε θα υπάρχει αμοιβαίο όφελος και στον τουρισμό υψηλής ποιότητας και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην ανάπτυξη περιοχών που θα δώσουν ποιότητα ζωής στις πόλεις. Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στην χώρα μας».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ