24 Σεπ 2010

ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ

Για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν το μεσημέρι  οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης σε πανελλαδική γενική συνέλευση.
Ηδη οι μεταφορείς έχουν χωριστεί σε δυο πλευρές ,όπως αναφέρει σήμερα ο ημερήσιος τύπος.Η µια επιµένει στον «σκληρό αγώνα», ενώ σηµαντική µερίδα του κλάδου τάσσεται υπέρ της λήξης των κινητοποιήσεων εφόσον δοθούν έγγραφες διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση για τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων τους.
Πάντως, η κυβέρνηση δίνει διορία μέχρι σήμερα, Παρασκευή, στον κλάδο των μεταφορέων για να αποχωρήσουν ειρηνικά από τα μπλόκα.


Όπως επεσήµανε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μαν.Οθωνας, για το υπουργείο αποτελεί κόκκινη γραµµή η συνέχιση των κινητοποιήσεων των µεταφορέων πέραν της σηµερινής ηµέρας, οπότε θα ολοκληρωθούν οι συνεδριάσεις των Οµοσπονδιών τους.

«Έχουµε όλοι επίγνωση ότι από χθες ο νόµος για τις µεταφορές είναι νόµος του κράτους», τόνισε, αποκλείοντας το ενδεχόµενο η αστυνοµία να επιτρέψει τη συνέχιση των µπλόκων στους δρόµους.

Από την πλευρά τους, οι μεταφορείς ζητούν να υπάρξει έγγραφη διαβεβαίωση της κυβέρνησης για τα συμφωνηθέντα που αφορούν το ασφαλιστικό, το φορολογικό και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο, προκειμένου να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

Εν τω μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας με έγγραφό του προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ζητά να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στη αυτόφωρο όσοι αυτοκινητιστές επιχειρήσουν να κλείσουν τον δρόμο ή παρακωλύουν τη συγκοινωνία.

Στο ίδιο έγγραφο, ο εισαγγελέας τονίζει ότι σε περίπτωση που οι αστυνοµικοί επικαλεστούν έλλειψη προσωπικού και µέσων για παρέµβαση στα µπλόκα, τότε θα πρέπει τουλάχιστον να κρατούν τα στοιχεία όσων οδηγών παρανοµούν και να σχηµατίζουν δικογραφίες.

Στο µεταξύ, αναφορά στην Εισαγγελία πραγµατοποίησαν οδηγοί βυτιοφόρων ιδιωτικής χρήσης, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι συνάδελφοί τους τούς εµπόδισαν να προσεγγίσουν τα διυλιστήρια Θεσσαλονίκης.


Newsroom ΔΟΛ