14 Δεκ 2010

Ανω-κάτω το ΠαΣοΚ για τα εργασιακά



Τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός αποπειράται να αποσπάσει έστω και ψήγματα συναίνεσης από την αντιπολίτευση, ανοιχτό μέτωπο φαίνεται πως υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματός του.
Η χθεσινή κοινή συνεδρίαση των ΚΤΕ Οικονομικών και Εργασίας του ΠαΣοΚ έγινε σε εκρηκτικό κλίμα. Ολοι οι βουλευτές.... 

που μετείχαν στη συνεδρίαση, με προεξάρχουσα την κυρία Βάσω Παπανδρέου, επιτέθηκαν στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου αφενός για το γεγονός ότι άλλο ένα νομοσχέδιο με επαχθείς ρυθμίσεις έρχεται στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και αφετέρου επειδή οι αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην του Κοινοβουλίου.
Η κυρία Παπανδρέου επέμεινε ότι οι επικαιροποιήσεις του μνημονίου δεν πρέπει να υπογράφονται μόνον από τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος είπε ότι αυτό μπορεί να συζητηθεί με την κυβέρνηση. Ο κ. Κ.Γείτονας είπε ότι έχει προκληθεί κρίση εμπιστοσύνης των βουλευτών προς την κυβέρνηση, ενώ ο κ. Εκτ. Νασιώκας είπε ότι ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να ζητήσει να ψηφίζουν πλέον οι βουλευτές κατά συνείδηση και όχι με κομματική πειθαρχία.

Για «φανατισμό νεοφώτιστων στον φιλελευθερισμό» κατηγόρησε κάποιους υπουργούς ο κ. Ν. Σαλαγιάννης
, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του οικονομικού επιτελείου. Εν τω μεταξύ, ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο άφησε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Π. Κουρουμπλής .
Εν όψει αυτών ανοιχτό είναι το μέτωπο της κυβέρνησης και με τους Πράσινους συνδικαλιστές. Ο Γραμματέας του ΠαΣοΚ κ. Μ. Καρχιμάκης πραγματοποιεί καθημερινώς αλλεπάλληλα ραντεβού με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους εργαζομένων σε ΔΕΚΟ, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα στοιχειώδες αντίβαρο και να απευθυνθεί στο «κομματικό φιλότιμο».

ΠΗΓΗ :ΤΟ ΒΗΜΑ online