14 Δεκ 2010

"Αθηνά Κόρκα :Οι φόβοι των εργαζομένων και η αγωνία για το μέλλον είναι πραγματικότητα "

    


Η πρ. Βουλευτής Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα  δήλωσε σχετικά με το επίμαχο πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά:
          «Οι κοινωνικές υποδομές που έχουν βήμα – βήμα στηθεί από την αρχή του προηγούμενου αιώνα με θυσίες και αγώνες, όσον αφορά εργασιακές σχέσεις ,συμβάσεις και αποδοχές καταρρέουν σήμερα, εν ονόματι του προγράμματος στήριξης της εργασιακής οικονομίας....

            Το νομοσχέδιο που θα ψηφίσει η κυβέρνηση ,παρά  τις αντιδράσεις των εργαζομένων και του ξεσηκωμού, εμπεριέχει όλα τα στοιχεία που διαγράφει κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα.
            Συμβάσεις εργασίας με μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα κάτω από τα κατώτερα όρια συλλογικών συμβάσεων , καθώς και απολύσεις υπαλλήλων θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση. Καταργεί ακόμη και διατάξεις που η ίδια η κυβέρνηση Πασόκ νομοθέτησε την άνοιξη του 2010.
           Ταυτόχρονα , προχωρά η κυβέρνηση σε επιπλέον αυξήσεις έμμεσων και άμεσων φόρων στην πλάτη του ήδη πολυφορολογούμενου πολίτη , καθώς και αύξηση ΦΠΑ από 11% στο 13% για προϊόντα καθημερινής ευρείας κατανάλωσης. Επομένως,  γίνεται 3η  φορά αύξηση σε λίγους  μήνες, τον ίδιο χρόνο.
           Αυτό οδηγεί σε αυξήσεις των τιμών και φυσικά μείωση της κατανάλωσης. Πάνω από τους μισούς Έλληνες, ήδη δυσκολεύονται και αδυνατούν να καλύψουν άμεσες ανάγκες των νοικοκυριών και η μέση ελληνική οικογένεια βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της φτώχειας.
          Η ανεργία αυξάνεται με αποτέλεσμα να εισέρχεται επιπλέον συρρίκνωση.
          Η κυβέρνηση έχει ένα στόχο μόνο, την είσπραξη εσόδων αψηφώντας το γεγονός ότι οι αντοχές του Έλληνα πολίτη έχουν εξαντληθεί πλέον.Οι φόβοι των εργαζομένων και η αγωνία για το μέλλον των οικογενειών τους είναι μια πραγματικότητα που δεν  φαίνεται όμως να απασχολεί την κυβέρνηση