15 Νοε 2010

Δήλωση του Πάνου Μπεγλίτη για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών και Περιφερειακών εκλογών


«Με την ολοκλήρωση και του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, συγχαίρω ειλικρινά όλους τους νέους δημάρχους καθώς και όλους τους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους για την εκλογή τους, και τους εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο τους.


Το ίδιο, ειλικρινά, συγχαίρω και τον Πέτρο Τατούλη για τη νίκη του ψηφοδελτίου «Νέα Πελοπόννησος» στις περιφερειακές εκλογές και τον νέο αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας με το ίδιο ψηφοδέλτιο, τον Γιώργο Δέδε.

Θέλω να δηλώσω ότι θα είμαι κοντά σε όλους τους δημάρχους της Κορινθίας και τα νέα αιρετά όργανα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες, με μοναδικό γνώμονα την πρόοδο και την ανάπτυξη της Κορινθίας, της Πελοποννήσου και της ίδιας μας της χώρας.

Η συγκυρία είναι κρίσιμη. Καλούμαστε όλοι να υπερασπιστούμε, ο καθένας από τον θεσμικό του ρόλο, τη μεγάλη θεσμική και πολιτική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη». Είναι η ιστορική ευκαιρία να προχωρήσουμε σε βαθιές τομές στο αυτοδιοικητικό και περιφερειακό επίπεδο, να αναδείξουμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες του νομού μας, της Κορινθίας και ολόκληρης της Πελοποννήσου.

Ο «Καλλικράτης» δεν είναι ένα τεχνοκρατικό εργαλείο, αλλά ένα πολιτικό εργαλείο, αυτόνομο πλέον απέναντι στην κεντρική Κυβέρνηση και στο κεντρικό κράτος, με ισχυρή νομιμοποίηση των εκλεγμένων αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών που θα συμβάλλει, αποφασιστικά, στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο που διαμορφώνουμε για την υπέρβαση της κρίσης και την πρόοδο της χώρας μας.



Μπροστά μας έχουμε πολύ δουλειά. Συνεχίζουμε την προσπάθεια με βάση την ισχυρή εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός τον Οκτώβριο του 2009. Η Κυβέρνησή μας θα συνεχίσει το δύσκολο αλλά αναγκαίο μεταρρυθμιστικό της έργο.»