11 Νοε 2010

«Γη και ύδωρ» από Σαμαρά



«Γην και ύδωρ» δίνει η Ρηγίλλης, μπροστά στον κίνδυνο, να υποστεί μια οδυνηρή ήττα στους μεγάλους δήμους της χώρας, η οποία θα ανατρέψει σε σημαντικό βαθμό και την εικόνα από το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής.Ο Αντώνης Σαμαράς σήμανε χθες «ανακωχή» στον «ψυχρό πόλεμο» της Ρηγίλλης με...
τον Νικήτα Κακλαμάνη και αναγκάστηκε, έστω και την ύστατη ώρα, να κινητοποιηθεί προσωπικά για την ενίσχυση της υποψηφιότητας του δημάρχου.

Την ίδια ώρα, η Ν.Δ. ανάγει σε «μητέρα των μαχών» την Πελοπόννησο και ετοιμάζει κινητοποίηση μαμούθ για την επικράτηση του Δημ. Δράκου, καθώς εκτιμά, ότι μια νίκη του Π. Τατούλη και στον β΄ γύρο, θα ερμηνευθεί ως «εντός έδρας ήττα», που θα πλήξει και την εικόνα της κομματικής ηγεσίας.

Ο συναγερμός έχει σημάνει στη Ρηγίλλης και λόγω των ευρημάτων των δημοσκοπήσεων, που έχουν στα χέρια τους τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων, που δείχνουν τον Γιάννη Μπουτάρη να προηγείται του Κ. Γκιουλέκα αλλά και ισοπαλία μεταξύ Κακλαμάνη- Καμίνη και Μίχα- Μιχαλολιάκου.

Την ίδια στιγμή, στελέχη του ψηφοδελτίου Μαντούβαλου, πήραν χτες σαφείς αποστάσεις από τη «συναλλαγή» μεταξύ Ρηγίλλης και του πρώην βουλευτή, ενώ ανοιχτά υπέρ του Γιάννη Μίχα, τάχθηκαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, που έδωσαν τη μάχη με τον συνδυασμό Μαντούβαλου.

Παράλληλα, δέκα επιστήμονες που στον πρώτο γύρο υποστήριξαν για τον Δήμο Αθηναίων την Ελένη Πορτάλιου και για τον Δήμο Θεσσαλονίκης τον Τριαντάφυλλο Μουταφίδητους, υποψηφίους που υποστήριξε ο Συνασπισμός- υπέγραψαν χτες κείμενο συμπαράστασης στην υποψηφιότητα του Γ. Καμίνη.

«Στον πρώτο γύρο», γράφουν, «εκφράστηκε ρητά και κατηγορηματικά η λαϊκή αποδοκιμασία απέναντι στην πολιτική του Μνημονίου.Στον δεύτερο γύρο, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αντιμετωπίζουμε υποψηφιότητες που εκφράζουν με ακραίο τρόπο τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, τη χωρίς όρια ανάμειξη της Εκκλησίας στον δημόσιο χώρο, τα μεγάλα συμφέροντα που φέρνουν την καταστροφή και των τελευταίων θυλάκων πρασίνου στον αστικό χώρο. Η Αριστερά πρέπει να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις, για να αποτραπεί η ανάδειξη των Γκιουλέκα και Κακλαμάνη στις δημαρχίες των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας μας». Οι πανεπιστημιακοί που υπογράφουν είναι οι Σία Αναγνωστοπούλου, Σίσσυ Βελισαρίου, Λιζιάννα Δελβερούδη, Νίκος Θεοτοκάς, Σταύρος Κωνσταντακόπουλος, Νίκος Κωταρίδης, Ελένη Περδικούρη, Γιώργος Φαράκλας, Γιώργος Φουρούνης, Δημήτρης Χασάπης.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ on-line