11 Νοε 2010

Γυρίζουν την πλάτη στην περαίωση οι φορολογούµενοι


Απροθυμία των φορολογουµένων να ενταχθούν στη ρύθµιση της περαίωσης, δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονοµικών, γι’ αυτό και αρχίζει διαφηµιστική καµπάνια µε σποτάκια, που θα µεταδίδονται από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθµούς. Ταυτόχρονα, εξετάζεται το ενδεχόµενο να παραταθούν οι προθεσµίες...

υπαγωγής στη ρύθµιση, καθώς οκτώ ηµέρες πριν από την εκπνοή τους οι εισπράξεις του ∆ηµοσίου από την περαίωση είναι πενιχρές. Σύµφωνα µε τις πληροφορίες, τα έσοδα δεν υπερβαίνουν τα 50 εκατ. ευρώ, είσπραξη που θεωρείται πολύ χαµηλή, αν αναλογιστεί κανείς, ότι µε την αποδοχή των εκκαθαριστικών σηµειωµάτων, καταβάλλεται το 20% ή το σύνολο των φόρων της περαίωσης.

Σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές, εφόσον συνεχιστούν οι ίδιοι χαµηλοί ρυθµοί προσέλευσης για υπαγωγή στην περαίωση, είναι αρκετά πιθανό το υπουργείο Οικονοµικών να µην καταφέρει να εισπράξει φέτος τα 700 εκατ. ευρώ που έχει υπολογίσει.

∆εν διορθώθηκαν τα λάθη

Τα λάθη, που συνεπάγονται ταλαιπωρία για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελµατίες και επιχειρηµατίες, µαζί µε την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, λειτουργούν αποτρεπτικά για τους υπόχρεους, που έχουν λάβει τα εκκαθαριστικά της περαίωσης. Οσο για τους εφοριακούς, δεν µπορούν ακόµη να διορθώσουν τα λάθη της περαίωσης, αφού το απαραίτητο λογισµικό δεν έφθασε ούτε χθες στις ∆ΟΥ.

Οπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο Οικονοµικών, οι εφορίες θα έπρεπε, να είχαν από χθες στη διάθεσή τους το λογισµικό για την ηλεκτρονική διόρθωση των εκκαθαριστικών και την άµεση έκδοση νέων σηµειωµάτων, κάτι που δεν έγινε.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ on-line