13 Νοε 2010

Πρωινό Σαββάτου στην Κόρινθο ,λίγες ώρες πριν την κάλπη



Σάββατο 13 Νοεμβρίου! Λίγες ώρες απέμειναν πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών!Η Κόρινθος το πρωί έσφιζε απο ζωή και απο υποψηφίους ,κάθε λογής..Θέμα συζήτησης στις καφετέρειες ,στο σταυροδρόμι των πεζόδρομων ,στα παγκάκια της Εθνικής Αντίστασης, η εκλογική μάχη της Κυριακής
.Είδαμε τον Αλέκο Πνευματικό συνοδευόμενο απο συμβούλους του, να χαιρετά τον κόσμο, στο κέντρο της πόλης και να τον ευχαριστεί ..Το Νίκο Ταγαρά επίσης να συζητά στον πεζόδρομο της Πυλαρινού Τον Κώστα Γιώτη με τα παιδιά του και συνεργάτες του τον συναντήσαμε στην αγορά της Κορίνθου.
Τελικά ο κόσμος ,εμείς οι πολίτες, είμαστε περίεργοι..Μπορεί αυτή η εικόνα των υποψηφίων να μοιάζει υποκριτική ,παραμονή των εκλογών ,αλλά μας αρέσει..Μας αρέσει που μας ευχαριστούν με  χαμόγελα ,μας αρέσει που δείχνουν υπόχρεοι, έστω και για μια στιγμή, απέναντι μας ..Δεν μας αρέσει καθόλου να μην μας λένε τέτοιες ημέρες καλημέρα ή να περνούν αδιάφοροι απο μπροστά μας ,επειδή ξέρουν πως δεν τους ψηφίσαμε..Σήμερα το πρωι μια παρέα ηλικιωμένων κυριών έπινε το καφεδάκι της σε καφετέρεια του Φλοίσβου .Κυρίες γεμάτες ζωντάνια ,ενήμερες για τα τεκταινόμενα και μέχρι πρότεινος εξοργισμένες με την κυβερνητική πολιτική που ψαλίδισε τις συντάξεις τους..Μόλις τις πλησίασε  ο δήμαρχος με τους κυρίους Χασικίδη ,Καμπούρη και Ροτζιώκο άρχισαν να τον  χειροκροτούν ! Ήταν ψηφοφόροι του ;Ενδεχομένως!Μπορεί όμως και όχι!Σίγουρα η προσέγγιση ,όπως είδαμε, άξιζε τον κόπο! Οι κυρίες ένιωσαν ικανοποιημένες κι εκείνος πήρε θάρρος για να συνεχίσει! Ο περίγυρος παρακολουθούσε με ενδιαφέρον!