13 Νοε 2010

8η η Ελλάδα στην ποιότητα ζωής στα βιομηχανικά κράτη


Σε άρθρο τους με τίτλο «Οι Έλληνες ξεπερνούν τη Γερμανία», οι Financial Times Deutschland παρουσιάζουν την έρευνα, που εξέδωσε το γερμανικό think tank «Κέντρο για την Κοινωνική Πρόοδο» και η οποία εφαρμόζει έναν νέο δείκτη ποιότητας ζωής.
Σύμφωνα με την έρευνα, η....

ευρωπαϊκή περιφέρεια καταγράφει πολύ μεγαλύτερη πρόοδο την περίοδο 1998-2008, σε σχέση με τη Γερμανία ή τις ΗΠΑ, που καταλαμβάνουν την 18η και 20η θέση αντίστοιχα. Η κατάταξη, που περιλαμβάνει 22 βιομηχανικές χώρες, βρίσκει την Ελλάδα στην 8η θέση, την Ισπανία στη 12η, ενώ την κορυφή και αυτού του δείκτη καταλαμβάνουν οι σκανδιναβικές χώρες, καθώς και η Νότιος Κορέα.

Ο αποκαλούμενος "δείκτης προόδου", είναι μία από τις πολλές προσπάθειες, που έχουν κάνει οικονομολόγοι, για την εύστοχη και ακριβή μέτρηση της ποιότητας ζωής και έχει ως μεταβλητές το εθνικό εισόδημα μιας χώρας, το προσδόκιμο ζωής, το ποσοστό μαθητών και σπουδαστών, καθώς και της οικολογικής συνείδησης. Σύμφωνα με τον Stefan Bergheim, έναν εκ των εμπνευστών, «ο δείκτης παρέχει καλύτερο προσανατολισμό στην πολιτική απ’ ό,τι το ΑΕΠ».

ΠΗΓΗ: tvxs.gr