13 Νοε 2010

Πρώτη δύναμη ανεξάρτητοι και αντάρτες


Oι ήττες υποψηφίων, που χαρακτηρίστηκαν «αντάρτες», σε περιφέρειες και μεγάλους δήμους την περασμένη Κυριακή, δημιούργησε την εσφαλμένη εντύπωση στην κοινή γνώμη, ότι οι κομματικοί υποψήφιοι επεκράτησαν ολοκληρωτικά και ότι οι ανεξάρτητες υποψηφιότητες καταποντίστηκαν. Στην πραγματικότητα συνέβη το ακριβώς αντίθετο....

Από τους δήμους που «κλείδωσαν», ήδη, από την πρώτη Κυριακή, οι 22 κατακτήθηκαν από ανεξάρτητους υποψηφίους. Από τους 221 δήμους της χώρας, που θα κριθούν στον δεύτερο γύρο, οι 144 διεκδικούνται, επίσης, από ανεξάρτητους υποψηφίους, ενώ στους 121 έχουν καταλάβει την πρώτη θέση την περασμένη Κυριακή.
Συνεπώς οι αυτοδιοικητικές εκλογές μπορούν ανέτως να χαρακτηριστούν ως ο θρίαμβος των ανεξάρτητων υποψηφίων και των «ανταρτών» που αρνήθηκαν κομματικά χρίσματα. Αν και οι περισσότεροι από τους ανεξάρτητους υποψηφίους, έχουν τη φανερή ή την παρασκηνιακή υποστήριξη του ΠαΣοΚ ή της ΝΔ, διεκδικούν την εκλογή τους ως ανεξάρτητων και η νίκη τους δεν μπορεί, να αξιοποιηθεί από τα κόμματα.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ on-line