18 Οκτ 2010

Ξεκινάει το ταξίδι



Το συναρπαστικό ταξίδι, με προορισμό το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης, ξεκινάει απόψε (21.45, ΝΕΤ) από το ΣΕΦ. Ο περσινός φιναλίστ, Ολυμπιακός, υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης στο εναρκτήριο -και ως εκ τούτου εορταστικό- παιχνίδι της Ευρωλίγκας. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί...
πριν από 10 χρόνια, στις 18 Οκτωβρίου του 2000.

Η «βασίλισσα» ήταν και οικοδέσποινα και νικήτρια (75-73). Το «πώς» και το «γιατί» θα το θυμηθούν σε συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσουν πριν από το τζάμπολ, παρουσία του εκτελεστικού διευθυντή της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου, δύο τότε πρωταγωνιστές του παρκέ: ο μάνατζερ (και ασίσταντ) των «ερυθρολεύκων», Μίλαν Τόμιτς, και ο τεχνικός διευθυντής της Ρεάλ, Αλμπέρτο Ερέρος.

Για τον νέο Ολυμπιακό, αυτή θα είναι η πρώτη εμφάνιση μπροστά στο κοινό του. Μαύρα μάτια θα κάνει για να τον ξαναδεί, εξαιτίας της τιμωρίας της έδρας για 6 αγωνιστικές τού ελληνικού πρωταθλήματος. Τα πολλά νέα πρόσωπα (Σπανούλης, Λούκας, Νίλσεν, Κέσελι, Νεστέροβιτς) και ο νέος άνεμος που φέρνει στο λιμάνι η επιστροφή του πολύπειρου Ντούσαν Ιβκοβιτς εξάπτουν την περιέργεια και ενισχύουν τη φιλοδοξία.

«Ανέτοιμοι»

«Για μας το πρώτο ματς γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, αφού έχουμε στα πόδια μας μόνο ένα επίσημο παιχνίδι. Δεν είμαστε έτοιμοι. Ωστόσο δεν ψάχνουμε δικαιολογίες», υπογράμμισε ο «Ντούντα» και συνέχισε: «Η Ρεάλ είναι μια εξαιρετική ομάδα, η οποία έχει αλλάξει τη φιλοσοφία της και έχει στο ρόστερ της αρκετούς παίκτες με έφεση στο σκοράρισμα, όπως ο Τάκερ, ο Ροντρίγκες, ο Σουάρες και ο Γιουλ. Φέτος θέλει να παίξει γρήγορο μπάσκετ και γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ποντάρουμε στη δύναμη των οπαδών μας, αλλά οι οπαδοί δεν μπορούν από μόνοι τους να κερδίσουν ένα τέτοιο ματς».

Στη διάθεσή του θα έχει όλους τους παίκτες και ο βασικός του στόχος είναι να πιέσει την αντίπαλη περιφέρεια, για να εκμεταλλευτεί την απουσία του τραυματία Πριχιόνι.

«Μέλλον»

Η Ρεάλ προέρχεται από μια δύσκολη νίκη (75-73) που πήρε το Σάββατο, μέσα στην έδρα της Μπιλμπάο των Κατσικάρη, Βασιλειάδη, Μαυροειδή για το ισπανικό πρωτάθλημα (3η αγωνιστική). Μετά την περσινή παταγώδη απιτυχία, ο Ετόρε Μεσίνα ξέρει πως τα περιθώρια για να πάρει το... αίμα του πίσω έχουν στενέψει επικίνδυνα.

«Ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι, πρόκειται για δύο ομάδες με μέλλον στη διοργάνωση. Το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ότι διαθέτουν πολλούς νέους παίκτες. Αυτό που παίζει ρόλο σε τέτοιου είδους παιχνίδια είναι να κάνουμε λίγα λάθη, να έχουμε τον έλεγχο των ριμπάουντ και να πάμε το ματς στον δικό μας ρυθμό».

Ο Ιταλός κόουτς βασίζεται στον Ισπανό πλέι μέικερ Σέρχιο Ροντρίγκεθ, που επέστρεψε στα πάτρια εδάφη, έπειτα από τέσσερις σεζόν στο ΝΒΑ (Πόρτλαντ, Σακραμέντο, Νέα Υόρκη) για να καλύψει το κενό του Πριχιόνι και να βοηθήσει παίκτες όπως ο Τάκερ, ο Βελίτσκοβιτς, ο Γκαρμπαχόσα και ο Τόμιτς να πάνε προς το καλάθι.

ΠΗΓΗ: enet.gr