18 Οκτ 2010

Γιώργος Δέδες :" Διάλογος με τους πολίτες της ορεινής Κορινθίας"


               Έντονα τα παράπονα που εξέφρασαν στον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Δέδε οι κάτοικοι της Ορεινής Κορινθίας για το φλέγον θέμα της ιατρικής περίθαλψης και της απουσίας των αγροτικών γιατρών. «Πεθαίνουμε αβοήθητοι», του είπαν, «ο γιατρός μας επισκέπτεται κάθε δύο μήνες».


Ως γνωστόν στα χωριά οι τελευταίοι εναπομείναντες βρίσκονται στην τρίτη ηλικία και η μετακίνησή τους στην Κόρινθο πολλές φορές είναι αδύνατη. Δυστυχώς η Πολιτεία εξακολουθεί, χρόνια τώρα, να είναι απούσα. Η ευθύνη, βέβαια, δεν είναι ούτε της σημερινής αλλά ούτε και της αυριανής αιρετής Περιφερειακής Διοίκησης, αλλά καθαρά ζήτημα του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας και του Ε.Σ.Υ.

                Παρόλα αυτά μια προσπάθεια μια καλή κουβέντα, μια πίεση προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κορίνθου όλο και κάτι θα βοηθούσε. Από ότι φαίνεται δεν έγινε ποτέ. Ο Γιώργος Δέδες, από τη θέση που βρίσκεται σήμερα, υποσχέθηκε μια παρέμβαση προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για άμεση – αν είναι δυνατόν - λύση. Να μη θυμόμαστε μόνο τα απόμακρα χωριά της Κορινθίας και τους κατοίκους τους όταν είναι να μαζέψουμε ψήφους, κι απ΄ ότι φαίνεται τα τελευταία χρόνια τους έχουμε ξεχασμένους…