7 Ιουλ 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση «παίζει στα ζάρια» υγεία, οικονομία και τουρισμό


Βούλα Κεχαγιά

Η έξαρση της πανδημίας και οι χειρισμοί της κυβέρνησης μπαίνουν ψηλά στην ατζέντα της Κουμουνδούρου, που εξακολουθεί να κατηγορεί τον πρωθυπουργό, πως όχι μόνο «τα έκανε μπάχαλο» αλλά...


συγχρόνως επιμένει στον διχασμό και στην μετάθεση των ευθυνών στους πολίτες.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ασκήσει σκληρή κριτική για τις αστοχίες και τις κυβερνητικές αντιφάσεις τόσο σε τηλεοπτική του συνέντευξη (αύριο Πέμπτη) όσο και στις προσεχείς περιοδείες του την ερχόμενη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη και προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας στην Κρήτη, εξορμήσεις που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο της επιχείρησης εξωστρέφειας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων, που αναγκάζει την κυβέρνηση να πάρει νέα έκτακτα μέτρα, ωθεί τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη διαπίστωση, πως η κυβέρνηση πέρα από τα μπρος πίσω και τα μηνύματα εφησυχασμού που εξέπεμψε «παίζει στα ζάρια τόσο την υγειονομική θωράκιση των πολιτών όσο και την οικονομία και τον τουρισμό».

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικρατεί έντονος προβληματισμός για την εξέλιξη της κατάστασης, την ώρα μάλιστα που, όπως επισημαίνει η Κουμουνδούρου, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ακολούθησε μία εντελώς ανεύθυνη στάση στο ζήτημα της κατοχύρωσης των εμβολίων ως δημόσιο αγαθό.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρουν, πως μία κυβέρνηση που είχε ως διακηρυγμένο στόχο να έχει οικοδομηθεί στη χώρα ένα τείχος συλλογικής ανοσίας στο 70% αρχές καλοκαιριού κι έχει πέσει τρομακτικά έξω, πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της και να κάνει τα πάντα για να βελτιωθεί η κατάσταση. Δεν γίνεται, εξηγούν, ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση να μην ευθύνονται ποτέ σε αυτή τη χώρα και μονίμως να ευθύνονται οι πολίτες, θυμίζοντας πως ακόμη και τώρα δεν έχει λυθεί το θέμα των κινητών μονάδων για εμβολιασμό χιλιάδων συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη μετακίνηση. Παράγοντες της Κουμουνδούρου επισημαίνουν, ότι το θέμα με τις κινητές μονάδες πρέπει να επιλυθεί άμεσα και συγχρόνως θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, σε ολόκληρη την επικράτεια, να επιλέξουν το εμβόλιο, που εκείνοι επιθυμούν.

Σχολιάζουν, επίσης, πως τα υγειονομικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τις μετακινήσεις στα νησιά, υποδηλώνουν ελλιπή σχεδιασμό αλλά και αδιαφορία τόσο για τους πολίτες όσο και για την μικρομεσαία τουριστική επιχειρηματικότητα των νησιών. Ενδεικτικά λένε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πως η υποχρέωση διενέργειας τεστ όχι μόνο για τους μη εμβολιασμένους, αλλά και για όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση ή στις περιπτώσεις που δεν έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τη διενέργεια της δεύτερης, έχει ήδη προκαλέσει κύμα ακυρώσεων στα καταλύματα.

Σε σχέση με τις αστοχίες της κυβέρνησης στην αξιωματική αντιπολίτευση υπενθυμίζουν ότι: Στη μέση του καλοκαιριού το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων είναι κάτω του 40%, ενώ όλος ο πλανήτης προειδοποιούσε για τη μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα είπαν να πετάξουμε τις μάσκες, η κυβέρνηση σκόρπισε δεκάδες εκατομμύρια σε δήθεν καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό, έδινε παραπλανητικά στοιχεία και οδηγήθηκε σε παλινωδίες για το AstraZeneca εξαγοράζοντας εσχάτως και τους νέους 18-25 με πρόσχημα το εμβόλιο.


ethnos.gr