7 Ιουλ 2021

Τα "μασάζ" Νίκα στους Αργολιδείς για το νέο Νοσοκομείο

 


Έχουμε από την μια πλευρά τον πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη που  έχει υπογραμμίσει ότι η πανδημία ανέδειξε ξεκάθαρα ένα ΕΣΥ «δύο ταχυτήτων», προσθέτοντας με νόημα ότι «δεν γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία..

μέσα σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων».

Τα παραδείγματα είναι πολλά: Το Λασίθι αποτελεί μία «ιδιάζουσα» περίπτωση όπου λειτουργούν τέσσερις δομές δευτεροβάθμιας φροντίδας, όμως παρά τις δυσκολίες του οδικού άξονα ο κατακερματισμός αυτός υπερβαίνει τις ανάγκες των περίπου 75.000 κατοίκων. Αντίστοιχο «μοντέλο» εφαρμόζεται στον νομό Βοιωτίας όπου σε απόσταση λιγότερη των 50 χλμ. βρίσκονται τα νοσηλευτικά ιδρύματα Λιβαδειάς και Θήβας αλλά και στον νομό Αργολίδας όπου οι δομές του Αργους και του Ναυπλίου απέχουν μόλις 15 χλμ.

Από την άλλη έχουμε τον κ. Νίκα να δηλώνει πως θα κάνει το νέο Νοσοκομείο Αργολίδας. 

Αντιλαμβάνεται κανείς πως ο Περιφερειάρχης καθόλου τυχαία δεν αναφέρει αυτά που αφορούν ένα νέο νοσοκομείο.. Θα αναρωτιόμασταν μάλιστα μήπως τον έχουν βάλει οι κυβερνητικοί να καθησυχάσει αυτό που έρχεται, λέγοντας πως θα κάνει Νοσοκομείο, χωρίς τίποτα στα χέρια του..Ούτε μέλετη, ούτε κονδύλι. 

Δεν μπορεί να βρει τα 200 εκατ. ευρώ ο Περιφερειάρχης μόνο με λόγια .

Γιατί λοιπόν υπόσχεται; 

Με  την καραμέλα πως ΘΑ φτιαχτεί  το νέο νοσοκομείο της Αργολίδας θα έχει κλείσει το Νοσοκομείο του Ναυπλίου χωρίς καμία αντίσταση!!

Απλά τα πράγματα!