5 Ιουν 2021

Συνάντηση του περιφερειάρχη με τον πρόεδρο του ΔΕΣΦΑ: Ουδέν νεώτερον!


 Συζήτηση διεξοδική σχετικά με το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, χθες στην Τρίπολη, με τον Γιάννο Μιχόπουλο, πρόεδρο του ΔΕΣΦΑ Α.Ε. (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου).Μαθαίνουμε λοιπόν πως  περιφερειάρχης μετέφερε στον πρόεδρο του ΔΕΣΦΑ το αίτημα για την επέκταση των αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου προς την Καλαμάτα και την Σπάρτη, καθώς επίσης και προς την Πάτρα -κάτι που είναι ήδη αποφασισμένο, όπως έγινε γνωστό.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης εξήγησε την πολιτική της περιφερειακής Αρχής αναφορικά με τα δίκτυα στις αστικές περιοχές, διευκρινίζοντας ότι η Περιφέρεια χρηματοδοτεί αποκλειστικά και μόνο τους αγωγούς, οι οποίοι -όπως τόνισε- θα αποτελέσουν κρίσιμη υποδομή για το άμεσο μέλλον, όταν έλθει στη χώρα μας το υδρογόνο.

Πέραν τούτου ουδέν. Στην ενημέρωση της Περιφέρειας δεν μαθαίνουμε δυστυχώς τι απάντηση έλαβε ο Περιφερειάρχης από τον πρόεδρο του ΔΕΣΦΑ .

Διότι η είδηση,όπως κακώς πιστεύει η Περιφέρεια πως θα περάσει , δεν είναι πως επισκέφθηκε ο κ. Μιχόπουλος την Περιφέρεια αλλά τι είπε στον κ. Νίκα για όλα αυτά που του ανέπτυξε ο περιφερειάρχης ..Κι αυτό θα το μάθουμε κάνοντας ρεπορτάζ