9 Ιαν 2021

Θέλει η Περιφέρεια να σταματήσει τον έλεγχο του Καμπόσου στην Πελοπόννησος Α.Ε.; - της Τζένης Σουκαρά

 


H προσεχής Δευτέρα αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού είναι προγραμματισμένη η έναρξη του οικονομικού  ελέγχου όλων των ετών στην ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ που έχει ζητηθεί από πλευρά της ΠΕΔ..

  που είναι ο άλλος εταίρος της Περιφέρειας  στην προκειμένη περίπτωση.

Ο πρόεδρος των δημάρχων της Πελοποννήσου, Δ. Καμπόσος  έχει δηλώσει την διαφωνία του με το κλείσιμο της επιχείρησης που προσπαθεί άρον άρον η Περιφέρεια προφασιζόμενη ένα λογιστικό έλλειμα από τους δυο ελέγχους που η ίδια διέταξε και πραγματοποίησε χωρίς καν να ενημερώσει τον συνεταίρο της, δηλ. την ΠΕΔ. 

Για την ιστορία να σημειώσουμε επίσης, πως η Περιφέρεια αρχικά ζήτησε από την ΠΕΔ αύξηση μετοχικού κεφαλαίου επικαλούμενη το έλλειμα αυτό, η ΠΕΔ αρνήθηκε και ζήτησε τον οικονομικό έλεγχο της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ ως έχει δικαίωμα ως νόμιμος εταίρος, χαρακτηρίζοντας το έλλειμα πλαστό,κατηγορώντας τον Π. Νίκα  πως θέλει να πετάξει έξω τους δημάρχους για να μην της ασκήσουν έλεγχο και επιδιώκοντας παράλληλα να κρατήσει την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ ζωντανή ως ένα σπουδαία χρηματοδοτικό εργαλείο προς όφελος του λαού.

Μέσα από πολλές αναταράξεις λοιπόν, φτάσαμε στην Δευτέρα όπου ο ορκωτός λογιστής  αναμένεται να ξεκινήσει τον έλεγχο. 

Πληροφορίες ωστόσο από έγκυρες πηγές μας, θέλουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου να ψάχνει τρόπους να εμποδίσει τον έλεγχο αυτό .

Αν συμβεί αυτό θα προκύψει κάτι προκλητικά κραυγαλέο.

 Η Περιφέρεια θα εμποδίζει τον συνεταίρο της να κάνει το έλεγχο όταν η ίδια έκανε δυο χωρίς καν να το γνωστοποιήσει; 

Αυτό θα έμοιαζε με πραξικόπημα του περιφερειάρχη απέναντι στους δημάρχους. 

Σαφέστατα όμως θα προκύψουν και τα εύλογα ερωτήματα :

α) τι φοβάται τελικώς ο Περιφερειάρχης από τον έλεγχο της ΠΕΔ; 

Φοβάται μήπως έχουν εγγραφεί κάποια πράγματα λανθασμένα στα πορίσματα και ενδεχομένως βρεθούν στον έλεγχο που θα κάνει ο Καμπόσος; Προσπαθεί μήπως να κερδίσει πολίτιμο χρόνο μέχρι να βγουν τα πορίσματα γιατί ίσως βρεθούν στοιχεία στον έλεγχο της ΠΕΔ που αποδομήσουν το αφήγημα Νίκα περί ελλειμάτων, ατασθαλιών κτλ;Και τελικώς όλο το προεκλογικό οικοδόμημα περί διαφθοράς και αλλων συναφών πέσει σαν χάρτινος πύργος; 

β) Μήπως φοβάται τον έλεγχο των περπαγμένων της δικής του θητείας;

Τα ερωτήματα προκύπτουν σαφώς από όλες τις αψυχολόγητες κινήσεις του Περιφερειάρχη και στην αναιτιολόγητη συμπεριφορά του ως προς τον Δ. Καμπόσο. 

Οι  πληροφορίες μας επιμένουν πως οι προθέσεις της Περιφέρειας είναι να εμποδίσουν τον έλεγχο την   Δευτέρα στην ΠΕΔ και να μην αφήσουν τον ορκωτό λογιστή να κάνει το έργο του και παρά το γεγονός  πως ο ίδιος ο Περιφερειάρχης στο Περιφερειακό συμβουλιο είχε αποδεκτεί τον έλεγχο.

Αλλά απο εκείνη την στιγμή μέχρι τώρα, η πολιτική ασυνέπεια μεταξύ λόγων και πράξεων του κ. Νίκα στο θέμα, υπήρξε παροιμιώδης. 

Ένα τεράστιο κεφάλαιο που ανοίγεται εάν υπάρξουν αυτές οι εξελίξεις είναι ο Δ. Καμπόσος.

Στ αλήθεια πως φαντάζεται κανείς πως θα αντιδράσει ο εκρηκτικός Καμπόσος; 

Οι καλά γνωρίζοντες τον άνδρα πιστεύουν πως ο Π.Νίκας και οι συνεργάτες του έχουν άγνοια κινδύνου. 

Διότι όταν ο Καμπόσος προκαλείται και γνωρίζει πως έχει δίκιο τότε πολιτικά το πεδίο αύτης της αντιπαράθεσης είναι απόλυτα δικό του. Και αυτός ο αγώνας θα είναι μέχρις εσχάτων με το νικητή να έχει ήδη κλέψει τις εντυπώσεις και το αποτέλεσμα. 

Και έχει και το απόλυτο κίνητρο να το κάνει. 

Αν κάποιος υποτίμησε τις καταστάσεις και τον αντιπαλο ,εκεί στην Τρίπολη,ή η μέθεξη της εξουσίας παραμόρφωσε την κρίση , καιρός να το ξανασκεφθεί.