8 Δεκ 2020

Γ. Βασιλείου: Δεν κατατέθηκε κανένα άλλο σχέδιο για την ανάπλαση της πλατείας Βραχατίου


Σε συνέχεια του δημοσιεύματος του πολιτικού μηχανικού Ευθύμιου Λιβάνη σχετικά με την ανάπλαση της πλατείας του Βραχατίου ο κ. Γιώργος Βασιλείου, πρόεδρος Κοινότητας Βραχατίου αναφέρει τα εξής:

1. Στο Τοπικό Συμβούλιο την 6η Νοεμβρίου 2020 τέθηκε το θέμα της ανάπλασης της πλατείας..

 του Βραχατίου. Σαν Πρόεδρος εισηγήθηκα το θέμα της ημερήσιας διάταξης και παρουσίασα στα μέλη του συμβουλίου το σχέδιο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου σχετικά με την ανάπλαση της πλατείας, το οποίο και ψηφίστηκε ομόφωνα.

2. Προς ενημέρωση όλων των μελών του Συμβουλίου ο Δήμαρχος είχε συγκαλέσει συνάντηση στο γραφείο του, πριν έρθει το θέμα σε συνεδρίαση του Τοπικού, προκειμένου να ενημερωθούμε, να συζητήσουμε, καθώς επίσης και να προτείνουμε τυχόν αλλαγές περί του σχεδίου της πλατείας. Στην συγκεκριμένη συνάντηση προσήλθαν τα κάτωθι μέλη: Εγώ σαν Πρόεδρος καθώς επίσης και οι κ.κ. Κολοκοντές Αλέξανδρος, Νικολάου Δημήτρης, Μπουγάς Βασίλης και Αλέκος Καλλίρης. Στην συνάντηση επίσης παραβρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βραχατίου κα. Μαρία Καλλίρη και Γιώργος Δαληβίγκας.

3. Επίσης προς γνώση όλων δεν κατατέθηκε επίσημα κάποιο άλλο σχέδιο για την ανάπλαση της πλατείας.

4. Η κεντρική πλατεία του Βραχατίου δεν αποτελεί τη μοναδική πλατεία του χωριού, όπως θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Λιβάνης,  αφού έχει διατελέσει και Πρόεδρος. Υπάρχουν επίσης η πλατεία Τζούπιζας , η μικρή πλατεία δίπλα στο αγροτικό ιατρείο και η πλατεία έμπροσθεν του Κοινοτικού Καταστήματος

5. Τέλος η πρόταση ανάπλασης  προέκυψε μετά από διαβουλεύσεις, συναντήσεις και συζητήσεις ώστε η πλατεία μας να είναι λειτουργική, ασφαλής και να αποτελεί σημείο επαφής για όλους μας.

Σας γνωρίζω δε ότι  είναι μία πλατεία που εξυπηρετεί τις τωρινές ανάγκες των πολιτών μας, και όχι μόνο,  και είναι ευκόλως προσβάσιμη σε όλους  σύμφωνα με τις απαιτήσεις της καθημερινότητας μας.

Όποιος επιθυμεί έχει τη δυνατότητα να δει την πρόταση ανάπλασης της πλατείας στο γραφείο της Κοινότητας Βραχατίου. Ενδεικτικά αναρτάται σχεδιαστική άποψη παρακάτω. 

Τελικά τι θέλετε να κερδίσετε με την τοποθέτηση σας κ. Λιβάνη; 

Αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση μάλλον είναι στείρα λογική.

Νομίζω, ότι όποιος βλέπει χωρίς παρωπίδες, καταλαβαίνει πόσα πράγματα έγιναν, γίνονται και έχουν προγραμματιστεί για το Βραχάτι.