8 Δεκ 2020

"Διγλωσσία" στην Πελοπόννησο για το φυσικό αέριο από κυβέρνηση και Περιφέρεια - Τι συμβαίνει στο παρασκήνιο

 


Διαβάζουμε από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας πως ολοκληρώθηκε θετικά η διαβούλευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκριση αναθεώρησης του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014 – 2020, αναθεώρησης στην οποία συμπεριλαμβάνεται το..

φυσικό αέριο και το τρένο.  Υπενθυμίζεται ότι στην αναθεώρηση του ΕΣΠΑ 2014 -2020 έχουν ζητηθεί, αφ’ ενός η ένταξη 20.000.000 ευρώ για την επέκταση του φυσικού αερίου σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας  Στην σημερινή διαβούλευση η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας και πρόεδρο στην Οικονομική Επιτροπή Χρήστο Λαμπρόπουλο, τον προϊστάμενος της ΕΥΔΕ Αντώνη Ψαράκη και τον τεχνικό σύμβουλο της Περιφέρειας Γιώργο Παυλάκη.

Όλα αυτά λίγες ημέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης  της ΕDIL με τον δήμο Μεγαλόπολης ,παρουσία του υφυπουργού Κώστα Βλάση και τις δηλώσεις πως όλα έχουν να κάνουν με κυβερνητικό σχεδιασμό που αφορά την συνδεση της Κορίνθου, της Τρίπολης , της Μεγαλόπολης αλλά και τα σχέδια που εκφράστηκαν από τους επιχειρηματίες πως προτίθενται να φτάσουν τον αγωγό και στην Καλαμάτα μέχρι και την Πύλο , το costa Navarino.

To συμπέρασμα που μπορεί να βγει από τις παραπάνω ειδήσεις είναι πως για το θέμα του φυσικού αερίου η "διγλωσσία" ζει και βασιλεύει. 

Κυβερνητικοί βουλευτές , δήμαρχοι  και υπουργοί ανακοινώνουν μαζί με τους επιχειρηματίες έχοντας θέσει σε καραντίνα  Περιφερειάρχη , ο οποίος βαδίζει έναν άλλο δρόμο μοναχικό και εντελώς σε άλλη κατεύθυνση και επικοινωνεί στα ΜΜΕ την ικανοποίησή του από την διαβούλευση με την Ευρωπαική επιτροπή και βεβαίως έχει διαμηνύσει πως η Περιφέρεια δεν δίνει ούτε ένα ευρώ σε άλλον σχεδιασμό εκτός της ΔΕΣΦΑ.

Τελικά, ας μας πει κάποιος ποιος είναι ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο; Ποιος ο ρόλος του Περιφερειάρχη στο θέμα αυτό;

Όσον αφορά τα υπόλοιπα, είναι ξεκάθαρο πως ο κ. Νίκας βρίσκεται σε πολιτική απομόνωση για την ώρα, από το κόμμα το οποίο τον έκανε περιφερειάρχη.