14 Απρ 2020

Αποκλειστικό- Ο Ευθύμιος Λέκκας μιλά στη Τζένη Σουκαρά για τις σεισμικές δονήσεις σε Γεράνεια και Αθίκια -Τι προσέχουν οι σεισμολόγοι


Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τις σεισμικές δονήσεις που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα κυρίως στην περιοχή των Γερανείων, δήλωσε στο JENNY'S WORLD και στη Τζένη Σουκαρά   ο Καθηγητής Εφαρμοσμένης...


Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας.

"Χαρακτηριζόνται συνήθεις για την σεισμικότητα της περιοχής, εντάσσονται στην τελευταία σεισμικότητα που βρίσκεται η χώρα και   δεν προδηλώνουν κάτιτόνισε.

Ο κ. Λέκκας χαρακτήρισε πιο σημαντική την σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στην περιοχή των Αθικίων και  ήταν πιο δυνατή (3,7) ρίχτερ.Η περιοχή παρακολουθείται, τονίζοντας ωστόσο πως δεν υπάρχει κάτι, που μέχρι ώρας να εμπνέει ανησυχία. 

Να σημειώσουμε, πως ο κ. Λέκκας βρίσκεται στην Πελοπόννησο, όπου πρόκειται να  κάνει αυτοψία στην περιοχή Πολυλίμνιο του Δήμου Μεσσήνης.
Η αυτοψία γίνεται μετά από την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχε ο περιφερειάρχης με τον Ε. Λέκκα, στην οποία συζητήθηκε η δυνατότητα εκπόνησης μελέτης για την διαμόρφωση συνθηκών ασφάλειας των επισκεπτών της ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς αυτής περιοχής.