24 Μαρ 2020

Κορονοϊός: 20 νεκροί στην Ελλάδα – 48 νέα κρούσματα, 743 συνολικά, 45 διασωληνωμένοι


Στους 20 έχουν φτάσει οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Τα νέα κρούσματα στη χώρα μας είναι 48 με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τα 743, σύμφωνα με την ενημέρωση για την εξέλιξη του ιού στην Ελλάδα...


την Τρίτη 24 Μαρτίου από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 75 έτη. Πρόκειται για 14 άνδρες και 6 γυναίκες όλοι με κάποιο υποκείμενο νόσημα. Από τους ασθενείς, 134 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 45 εκ των οποίων διασωληνωμένοι. Όσοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση έχουν μέση ηλικία τα 68 έτη, ενώ οι περισσότεροι είναι άνδρες. 
Από τους ασθενείς, 32 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στο σύμπτωμα της ανοσμίας, που παρατηρείται ολοένα και περισσότερο σε ασθενείς με κορονοϊό αλλά και στα ενθαρρυντικά νέα που έρχονται από την Ιταλία, όπου παρατηρείται μείωση των θανάτων και των κρουσμάτων. 
Ανέφερε επίσης ότι η εβδομάδα που διανύουμε είναι κρίσιμη για την εξέλιξη του ιού.

Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε πως είναι συγκρατημένα αισιόδοξος καθώς από ότι φαίνεται είναι πιθανό να μην δούμε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, αν και ακόμα χρειάζεται να περάσουν μερικές ημέρες για να το πει αυτό κάποιος με σιγουριά. 
Παράλληλα τόνισε πως η αναλογία κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνωμένων είναι καλύτερη από ό,τι σε άλλες χώρες.
Επεσήμανε δε πως όσο ακολουθούμε αυστηρά τα μέτρα, τότε είμαστε σε καλό δρόμο.



Μιλώντας μετά τον κ. Τσιόδρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δείχνει να αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί και ακολουθεί τις οδηγίες που έχουν δοθεί πιστά.

Όπως είπε σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά το πρώτο 24ωρο εφαρμογής του μέτρου 1,3 εκατ. sms διεκπεραιώθηκαν, ενώ ένα υψηλό ποσοστό δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Διαμήνυσε όσο πιο αυστηρά εφαρμόσουμε τα μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας.

Έδωσε, επίσης, διευκρινίσεις για τις βεβαιώσεις εργοδότη, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει σφραγίδα από την εταιρεία για να θεωρούνται έγκυρες.