28 Αυγ 2020

ΜUΣΑ 2020: Οι μουσικοί που μάγεψαν το κοινό



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συναυλία στην Αρχαία Κόρινθο  του πρότζεκτ MUΣΑ
 .
Πολύς κόσμος, τηρώντας τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας εισήλθε στο καταπληκτικό αρχαιολογικό χώρο και απόλαυσε νέους ανερχόμενους...


μουσικούς, σχήματα που έχουν κάνει μακρά διαδρομή  αλλά και μεγάλους καλλιτέχνες της χώρας μας και του εξωτερικού.





Ο στόχος κυρίως όταν μιλάμε για κλασσική μουσική επετεύχθη

Η φετινή συναυλία είχε μια ωριμότητα διαφορετική σε σχέση με την περσινή. Η περσινή ήλθε να ξαφνιάσει με το ηχόχρωμα , με την ατμόσφαιρα και την δεξιοτεχνία .Η φετινή  είχε και πάλι δεξιοτέχνες μουσικούς  αλλά με μια γεμάτη σκηνή, με τέμπο και ευαισθησία και δύναμη που μάγεψαν το κοινό.




Και βεβαίως ο  Μότσαρντ και ο Βιβάλντι αποδόθηκαν με τέτοια μαεστρία, ταλέντο, συγχρονισμό.. ενώ το μουσικό θέμα του Πιατσόλα ανέδειξε τους σπουδαίους  μουσικούς και ενθουσίασε το κοινό. Χθες ήταν το "άρτιο όλον".Και αυτό χειροκροτήσαμε. 

Η καρδιά της βραδιάς ,από πλευρά διοργάνωσης- καλλιτεχνικός διευθυντής - επιλογών αλλά και δεξιοτεχνίας ήταν ο Δημήτρης Σουκαράς, του οποίου η εξέλιξη είναι αλματώδης και οι βραβεύσεις του συνεχείς..




Όμως και πάλι δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε τους εξαιρετικούς μουσικούς που  ανέβηκαν και φέτος στη σκηνή .Εξάλλου τα βιογραφικά όλων ήταν άκρως εντυπωσιακά. 




Εννοείται πως ο θεσμός των συναυλιών ΜUΣΑ έχει ταράξει ήδη νερά του πολιτιστικού καλοκαιριού. Και αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για την πολιτιστική ανάταση της περιοχής, της κοινωνίας μας ,ημών των ίδιων.






Το επόμενο ραντεβού άκρως εντυπωσιακό στις 2 Σεπτεμβρίου.