21 Αυγ 2020

Θ. Πισιμίσης: Δεν μπορεί κ. Νίκα να γίνει διοικητήριο στη Ποσειδωνία - Μιλήστε με τους φορείς


Με ιδιαίτερη έκπληξη είδαμε τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα να φωτογραφίζεται στο χώρο του στρατοπέδου Τζαναβάρα στην Ποσειδωνία και να μας ανακοινώνει πως “μέσα στο φθινόπωρο ολοκληρώνεται η αρχιτεκτονική και η στατική μελέτη για το νέο διοικητήριο της Περιφερειακής ενότητας Κορινθίας  και να μας πληροφορεί...


πως η δημοπράτηση του έργου εκτιμάται ότι θα γίνει μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2021” .
Είναι τουλάχιστον προκλητικό να ανακοινώνει ο Περιφερειάρχης την ανέγερση του νέου διοικητηρίου χωρίς να έχει έλθει σε διαβούλευση με τους φορείς της πόλης. Διότι εαν συζητούσε μαζί τους θα γνώριζε πολύ καλά πως η πρωτεύσουσα του νομού έχει συμφωνήσει εδώ και χρόνια σε ένα άλλο προσανατολισμό για το μέλλον της. Έχει ορίσει εδώ και χρόνια την αποκέντρωσή της. 
Όλοι οι συναρμόδιοι φορείς έχουν συμφωνήσει από το 2007 πως το νέο διοικητήριο αλλά και η Αστυνομία και η Πυροσβεστική θα βρίσκονται στους χώρους του 6ου Συνταγματος Πεζικού. 
Η απόφαση Νίκα να αγνοήσει αυτές τις αποφάσεις, κυρίως τώρα που εκπονείται  η πολεοδομική μελέτη εκ μέρους του Δήμου, με την πράξη εφαρμογής της οποίας θα περιέλθει στο Δήμο η μισή έκταση 50% (150 στρέμματα) .Από την έκταση αυτή ο Δήμος Κορινθίων μπορεί να παραχωρήσει με χρησιδάνειο έκταση 10 στρεμμάτων για την κατασκευή του κτιρίου του Διοικητηρίου.
Τι προσπαθεί να κάνει λοιπόν ο κ. Νίκας αυτή τη στιγμή; 
Αφου γνωρίζει πολύ καλά πως δεν μπορεί να κτίσει το νέο διοικητήριο στο στρατόπεδο της Ποσειδωνίας, αφού στον Γενικό Πολεοδομικό σχεδιασμό προβλέπεται  ως χώρος πολιτισμού και αναψυχής. 
Οι Κορίνθιοι αντιπεριφερειάρχες δεν το γνωρίζουν αυτό; Γιατί σιωπούν; Γιατί έρχονται σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα των Κορινθίων;
Καλούμε τον κ. Περιφερειάρχη να σταματήσει αυτή την αλαζονική και προσβλητική στάση έναντι των Κορινθίων στο σύνολό τους και να συγκαλέσει σύσκεψη με όλους τους αρμοδίους φορεις ώστε να ενημερωθεί  αναλυτικά πώς έχει το θέμα και ποια η οδός είναι για το καλό της Κορίνθου. 
Έτσι μάθαμε εμείς στην Κορινθία να λαμβάνομε αποφάσεις κ. Νίκα,  από κοινού. 
Αυτό οφείλετε να κάνετε και μάλιστα άμεσα.

Θάνος Πισιμίσης 
Περιφερειακός Σύμβουλος 
Νεα Πελοπόννησος