21 Αυγ 2020

Γιατί δεν μπορεί να γίνει διοικητήριο στην Ποσειδωνία


Συνεχίζει ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας απρόσκοπτα την εργασία του, σύμφωνα και με την απόφασή του,  για την ανέγερση του νέου διοικητηρίου της Π.Ε. Κορινθίας στο στρατόπεδο της Ποσειδωνίας. 
Μάλιστα ο κ. Νίκας φωτογραφήθηκε μέσα στο χώρο τον οποίο επισκέφθηκε χθες , οποίος...


έχει καθαριστεί πλήρως. 

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε πως “μέσα στο φθινόπωρο ολοκληρώνεται η αρχιτεκτονική και η στατική μελέτη, ακολουθεί δε η μηχανολογική και ηλεκτρολογική. Η δημοπράτηση του έργου εκτιμάται ότι θα γίνει μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2021” σημείωσε ο Π. Νίκας."

 Και εμείς αναρωτιόμαστε: Τι κάνει ο κ. Νίκας;

Τι κάνουν οι 3 Κορίνθιοι αντιπεριφερειάρχες αυτή τη στιγμή; 
Οι κύριοι Γκιολής, Βυτινιώτης και Κόρκα; 

Δεν εξήγησε κανείς στον κ. Νίκα  ότι ο χώρος του πρώην στρατοπέδου Τζαναβάρα Ποσειδωνίας είναι χωροθοτημένος από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΦΕΚ 255/ΑΑΠ/5-7-2013) ως ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ-ΑΝΑΨΥΧΗΣ. 
Δεν προβλέπεται ως ΧΩΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
Αντίθετα ο χώρος του 6ου Συντάγματος Πεζικού προβλέπεται ως ΧΩΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.
Άρα είναι ο μόνος χώρος που μπορεί να γίνει το Διοικητήριο.

Με ποιον διαβουλευθηκε ο κ. Νίκας και του έδωσε την συγκατάθεσή του ;


Δεν ενημέρωσε κανείς τον Περιφερειάρχη πως εκπονείται ήδη η πολεοδομική μελέτη εκ μέρους του Δήμου, με την πράξη εφαρμογής της οποίας θα περιέλθει στο Δήμο η μισή έκταση 50% (150 στρέμματα) σύμφωνα με το νόμο 1337/83, όπως έχει τροποποιηθεί.
Από την έκταση αυτή ο Δήμος Κορινθίων μπορεί και πρέπει να παραχωρήσει με χρησιδάνειο έκταση 10 στρεμμάτων για την κατασκευή του κτιρίου του Διοικητηρίου.

Ο Περιφερειάρχης λοιπόν, θα έπρεπε ως αυτοδιοικητικός, να  έχει αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να πάρει άδεια για την ανέγερση του διοικητηρίου στην περιοχή αυτή.