21 Αυγ 2020

Το οδοιπορικό


Μπάμπης Μιχάλης

Από το φαράγγι της Κάζας, που ενώνει Αττική και Βοιωτία και τις Ελευθερές, την πόλη που μετέδωσε στην Αθήνα τη λατρεία του Διονύσου, ξεκινά σήμερα μια από τις σημαντικότερες δράσεις...


των τελευταίων ετών για την υπεράσπιση της ελληνικής άγριας φύσης και των κοινών φυσικών πόρων από τη ληστρική ανάπτυξη.

Ο λόγος για το «Οδοιπορικό ενάντια στη λεηλασία των βουνών και της φύσης», την πεζοπορική ομάδα που σχηματίστηκε από πολίτες, οι οποίοι αρνούνται να συμβιβαστούν με την ανάπτυξη βιομηχανικών δραστηριοτήτων στον ορεινό όγκο της χώρας και τις πληγές που ανοίγουν σχεδόν καθημερινά οι αδηφάγοι εταιρείες αιολικής ενέργειας.

Στις επόμενες 15 ημέρες οι πεζοπόροι θα διασχίσουν τον κορμό της Στερεάς Ελλάδας, περνώντας από Κιθαιρώνα, Ελικώνα, Κίρφη, Παρνασσό, Γκιόνα, Οίτη, Βαρδούσια, Οξιά, Δ. Ευρυτανία καταλήγοντας στα Άγραφα. Στα 310 χιλιόμετρα της διαδρομής τους θα καταγράψουν βήμα βήμα τις πληγές και θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με πρωτοβουλίες κατοίκων (από τα Βίλια και τις Ερυθρές, από τη Θήβα, την Ευαγγελίστρια και την Αγία Αννα στον Ελικώνα, από την Οίτη και την Οξιά, από το Καρπενήσι και το Κεράσοβο στην Ευρυτανία), οι οποίοι αντιστέκονται στη λεηλασία της κοινής γης και την καταστροφή του ύστατου καταφυγίου της άγριας ζωής από τους επιχειρηματικούς κολοσσούς της αιολικής ενέργειας.

Οι τελευταίοι ως γνωστόν δεν δίστασαν, μέσω του λόμπι που εκπροσωπεί τον τομέα τους, να εισηγηθούν πριν από λίγο καιρό τοποθέτηση ανεμογεννητριών ακόμη και στον Υμηττό, την Πεντέλη και την Πάρνηθα, προκειμένου να τις βλέπει καθημερινά ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας και να τις… συνηθίσει! Διόνυσε, θεέ του κρασιού και του γλεντιού (αλλά και προστάτη χλωρίδας και πανίδας), βάλε το χέρι σου...

ΠΗΓΗ: efsyn.gr