21 Αυγ 2020

Η ευκολότερη και πιο νόστιμη συνταγή φιλέτου κοτόπουλου στο φούρνο


Δείπνο χωρίς φασαρία και προβλήματα. 
Η ευκολότερη και πιο νόστιμη συνταγή φιλέτου κοτόπουλου στο φούρνο.
Αρκεί το κοτόπουλο να έχει ονοματεπώνυμο γνωστό...


και περιοχή προέλευσης. 
Το Κοτόπουλο δηλαδή να είναι Ναυπάκτου "Κοντοχρηστος".

Φιλέτο κοτόπουλου Ναυπάκτου  στο φούρνο λοιπόν!

Για αυτήν τη συνταγή χρειάζεστε:
– 1 κομμάτι στήθος κοτόπουλου
– 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε κυβάκια
– 250 γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
– αλάτι
– αλεσμένο μαύρο πιπέρι
– 1-2 κουταλιές μουστάρδα (χρησιμοποίησα γλυκιά μουστάρδα)
– 200γρ τυρί παρμεζάνα τριμμένο
– 4-5 ντοματίνια σε φέτες
– 5-6 πράσινες ελιές σε φέτες

Εκτέλεση
Κόβουμε το στήθος σε λωρίδες.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι καλά παντού.
Στρώνουμε την βάση με τις λωρίδες κοτόπουλο και αλατίζουμε.
Αλείφω με μουστάρδα το κοτόπουλο και στρώνω από πάνω το κρεμμύδι
Στρώνω τις μισές φέτες μανιτάρια πάνω από το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνω και μετά τις άλλες μισές και αλατίζω πάλι.
Τρίβω την παρμεζάνα πάνω από τα μανιτάρια
Απλώνω από πάνω τις ελιές και τα ντοματίνια.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Εάν υπάρχει κάποιος ζωμός μέσα στο ταψάκι στραγγίξτε τον.
Κόβουμε και σερβίρουμε

Και τώρα απολαύστε το!