22 Ιουλ 2020

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες: Ανεξέλεγκτη η φωτιά, κινείται προς Αθίκια - Eπέμβαση του στρατού


Είναι χαρακτηριστικό πως οι καπνοί από την περιοχή έχουν φτάσει στον Αργολικό κόλπο, με τον ήλιο να... κρύβεται στο Τολό
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι  στις Κεχριές Κορινθίας (κοντά στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης) καίει ανεξέλεγκτη...


και όπως όλα δείχνουν , κατευθύνεται προς Αθίκια. Δόθηκε, μάλιστα, εντολή εκκένωσης του συγκεκριμένου χωριού. Στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι καπνοί από την περιοχή έχουν φτάσει στον Αργολικό κόλπο, με τον ήλιο να… κρύβεται στο Τολό. Στο σημείο πριν από λίγο έφτασε  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά και σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ενισχύονται οι δυνάμεις στη φωτιά Κεχριές Κορινθίας. Συνολικά επιχειρούν 143 πυροσβέστες, 42 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, το ΜΕΤΠΕ, 8 Ε/Π και 6 Α/Φ. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα από τα επικίνδυνα μέτωπα είναι σε χαράδρα πάνω από τον οικισμό Γαλατάκι και Ζίμενς, με τη φωτιά να καίει κοντά σε σπίτια…



Ήδη τρεις οικισμοί και μία κατασκήνωση, που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας, έχουν εκκενωθεί. Οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Σε ασφαλές σημείο έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή.
Προληπτικά έχει εκκενωθεί και το χωριό Ρητό.Οι κατοικοί του έχουν οδηγηθεί στο χωριό Σοφικό. Έχει επίσης εκκενωθεί το χωριό Αλαμάνο και Άγιος Ιωάννης. 
Στην μάχη έχει μπει και ο στρατός που θα επιχειρήσει να εμποδίσει την πορεία της φωτιάς προς Εξαμίλια και Χιλιομόδι.
Ερωτήματα ωστόσο γεννιούνται αφού στο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά είχαν επιχειρήσει πάλι στις 9 Ιουλίου. Τότε κάποιοι δεν μπορεσαν σήμερα πέτυχαν τον άθλιο στόχο τους.

Δείτε φωτογραφίες από το μέτωπο της φωτιάς του Σωτήρη Ζησίδη.