22 Ιουν 2020

Πανελλήνιες 2020: Βατά τα θέματα στη Φυσική -Εύκολα και κλιμακούμενης δυσκολίας στα Λατινικά


Αρκετά βατά χαρακτηρίζονται τα σημερινά θέματα του μαθήματος της Φυσικής (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν...


οι υποψήφιοι των ΓΕΛ για στις Πανελλήνιες 2020, αν και δεν έλειψαν οι πολλές πράξεις.
Όπως επεσημαίνεται, ιδιαίτερα για τα θέματα του νέου συστήματος της Φυσικής στις Πανελλήνιες 2020, αυτά ήταν καλά διατυπωμένα και κάλυπταν ικανοποιητικά την ύλη και οι μαθητές με βάσεις και γνώσεις Φυσικής δεν θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα (δείτε τις απαντήσεις στα θέματα της Φυσικής εδώ).
Συγκεκριμένα, για το Δ θέμα της Φυσικής στις Πανελλήνιες 2020, το οποίο συνδύαζε διαφορετικά κεφάλαια της ύλης, εκεί -όπως σημειώνεται πως  οι μαθητές πιθανώς να «χαθούν» με τις πολλές πράξεις, ωστόσο οι καλοί μαθητές αναμένεται να τα πάνε καλά. 

Όσον αφορά τα θέματα του παλαιού συστήματος,είχαν και εκείνα ίδια κλιμάκωση και χαρακτηρίζονται βατά, για καλά προετοιμασμένους μαθητές, χωρίς να λείψουν και από εκεί οι πολλές πράξεις.


Εύκολα και κλιμακούμενης δυσκολίας τα θέματα στα Λατινικά

Σημειώνεται, ότι σήμερα εξετάστηκαν στις Πανελλήνιες 2020 και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, που έχουν επιλέξει το παλαιό σύστημα, στο μάθημα των Λατινικών. 
Όπως ανέφερεται   τα θέματα ήταν γενικά εύκολα και κλιμακούμενης δυσκολίας, αν και κάποια εξ αυτών ήταν λίγο πιο απαιτητικά.