23 Μαΐ 2020

Τα φλού - της Τζένης Σουκαρά


- Στου παραλογισμού την άκρη...αποκοιμήθηκα!
Δεν μπορώ να ακολουθήσω τα αχνάρια της λογικής!Κάποιος τα έσβησε!Και βαδίζω σε αχαρτογράφητα νερά, που είναι και της μόδας.

 Σαν τώρα θυμάμαι τον Κυριάκο με το άσπρο πουκάμισο...

 να μου δείχνει πώς θα πλένω τα χέρια και να μου λέει με αποφασιστικό τρόπο πως βάζει πρώτα την υγεία από την οικονομία! Κι εγώ μπήκα μέσα στον στόχο του Κυριάκου και περίμενα τις ανταποκρίσεις από το μέτωπο. Και θυμάμαι τον Τσιόδρα να δακρύζει για τους ηλικιωμένους.Πόσο καλός άνθρωπος είχα γίνει, θυμάμαι.  
Και  βγήκε προχθες  ο Κυριάκος με το ίδιο πουκάμισο να μου πει πως τελειωσε η ιστορία και πάμε για δουλειά, θα έλθουν οι τουρίστες  ,χωρίς μάσκα, χωρίς τεστ, χωρίς υγειονομικό διαβατήριο, γιατί  στη χώρα αυτή των ιθαγενών που δεν έχει κορωνοιό ήγκηκεν η στιγμή να αποκτήσει!
Πώς θα χτίσεις αγάπη μου ανοσία; 
"Μην βροντοχτυπάς τις χάντρες, λοιπόν,  η δουλειά κάνει τους άντρες το γιαπί το πηλοφόρι το μυστρί"
Και να οι σερβιτόροι, τα σχολεία , τα νήπια και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.Όλοι στη δουλειά με τον ήλιο ντάλα περιμένοντας τον κορωνοιό.
-Τώρα από τουρίστα θα έλθει, σε νησιώτη θα μείνει, θα πάρει ο κορωνοιός το πλοίο της γραμμής ,καφετζού δεν είμαι ούτε και ο Τσιόδρας αστρολόγος ,παρ' όλα αυτά βλέπει Κρόνο στα κεφάλια και αυτό σημαίνει πως ερχεται  δεύτερο κύμα του κορωνοιού. 
Τώρα Αύγουστο θα είναι, Σεπτέμβρη ίσως ,να του πούμε πάντως πως να μείνουμε  σπίτι χωρίς κλιματιστικό δεν παίζει. 
-Θα το ζήσουμε και αυτό και θα ανταλλάσουμε εμπειρίες. 
Θα κάνουμε απολογισμό. Πόσο η υγεία, πόσο η οικονομία, πόσο ο Έβρος και πόσο το προσφυγικό ,γιατί μου φαίνεται πως αυτά τα μέτωπα παίζουν μπιρίμπα μεταξύ τους.

Ξεκουράζεται ο κορωνοιός ,πιάνει δουλειά ο Έβρος, παίρνει δεκατιανό ο Έβρος ξεκινάει το προσφυγικό. 
Και εκείνος ο Κυριάκος να μου τα λέει πάντα με το άσπρο πουκάμισο! Έχω μπερδέψει τις ώρες, τις μέρες, τους στόχους και τα κίνητρα.
- Και περί κινήτρων και αυτό ..
Μήπως είδες τα δάνεια και τα χρέη των βουλευτών;
Σε παρακαλώ!Καθόσουν τόσα χρόνια και κρυφοκοίταζες τα πόθεν αίσχη κάποιων ,ενώ εδώ είναι το ζουμί αγάπη μου. 
Είδες Μανώλη Κεφαλογιάννη, με  δάνεια ύψους 1.120.000 ελβετικών φράγκων με υπολειπόμενη οφειλή τις 744.000 ευρώ, είδες   πρώην βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό  είχε την ίδια ατυχία ο άνθρωπος , καθώς είχε λάβει παλαιότερα δάνειο ύψους 270.000 ελβετικών φράγκων, και όταν έκανε τη δήλωση έφτασε να οφείλει περισσότερα (380.000). Εντυπωσιακά είναι τα ποσά στις δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Τέρενς Κουίκ με δάνεια 1.133.500 ευρώ προς τις τράπεζες και άλλων πολλών, δες εδώ !

Συγγνώμη όλοι τούτοι πώς γνωρίζουν ότι θα αποπληρώσουν όλο  το ποσό; Πώς ξέρουν πως θα ζήσουν για να το  εξοφλήσουν; Τέτοια βεβαιότητα δεν ξανάδα πατριώτη!Εδώ η καφετζού σκίζει τα πτυχία της..
- Και που λες, επίσκεψη στην Κορινθία έκανε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού .Συναντήθηκε όπως λεει το δελτίο τύπου με τον δήμαρχο Λουτρακίου, όπου ειπαν πολλά, για το κιόσκι στον Ισμό, για το spa ,τις ιαματικές πηγές,για το Κέντρο αποκατάστασης , πήγε και στον Τσιώτο στο Ξυλόκαστρο μίλησαν για τα Τρικαλοχώρια και για την παράλια ζώνη, λεει το δελτίο. Συνάντησε και τον δήμαρχο της πρωτεύουσας του νομού και συζήτησαν περί τουρισμού. 
Δεν ξερω εαν με καταλαβαίνεις. Αυτό είναι απόδειξη μιας πόλης που δυστυχώς δεν έχει να πει τίποτα, αλλά επειδή είναι η πρωτεύουσα, μπορεί να έχει κανείς μια  συζήτηση π.χ. περί των ν/δ του ...Χάρη Θεοχάρη!
Στην πρωτεύουσα αγάπη μου τι να συζητήσεις; 
Εδώ ο τουρισμός χάθηκε μαζί με την τρίαινα του Ποσειδώνα στο παραλιακό μέτωπο .Έχεις δει εσύ Ποσειδώνα χωρίς τρίαινα; Όχι! Μόνο εδώ η αποκλειστικότης! Να έλθουν να μας τον πάρουν για έκθεση στο Λούβρο..
Είναι και λιλιπούτιος , κοινώς δεν μας έφταναν τα λεφτά για κάτι πιο μεγάλο.Αυτή η πόλη να μιλήσει για τουρισμό ;Πώς ; Με τι τουρίστες και γιατί να έλθουν;Με τι ξενοδοχεία;   Για τον  λιλιπούτιο Ποσειδώνα και τον  κοντό Αλέξανδρο με το μεγάλο κεφάλι; Κι έναν Ακροκόρινθο που του έκλεψαν τον φωτισμό και  θύμωσε τόσο που από εκείνη την ταπεινωτική στιγμή  φυλάγεται μόνος του ;Άστο σου λέω! 
Το άφησε και η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού γι αυτό μίλησαν με το δήμαρχο για .. τις τρέχουσες  ειδήσεις.
Μακριά και αγαπημένοι! Εμείς εδώ μόνο κλαδεύουμε!
- Πήγε και ο Νίκας στον Άδωνι για το φυσικό αέριο. Να διαμαρτυρηθεί, να  πει για την αδικία που απένταξαν την Πελοπόννησο..Και αντικρίζει τον Άδωνι με την κοινωνική ευθύνη να φορά κράνος για τον αντικορωνοιό, και αναγκάζει και το Νίκα να βάλει μάσκα. 
Δεν ξέρω αν με προσέχεις..Ο συμβολισμος! 
Πώς να τα πει ο Νίκας μέσα από τη μάσκα; 
Θα τα ακούσει ο Άδωνις ; κοιταξε φωτογραφια εδώ

- Στα υπόλοιπα νέα της εβδομάδος, ένα καρχαριάκι το δεύτερο κατά σειρα, εξέπνευσε στον Κορινθιακό..
Οι πληροφορίες λένε πως πίστευε πως κολυμπούσε στον Ινδικό αλλά μόλις αντίκρισε την πλαζ της Ποσειδωνίας αυτοκτονησε. Δεν την λες και όμορφη, εδώ που τα λέμε. Τι να την θέλει τη ζωή το άτυχο θηλαστικό; Ποιος να προλάβει να του πει πως θα μπει μηχάνημα και απο Βασιλειάδου θα μεταμορφωθεί η παραλία σε Βασιλειάδου με καπέλο ψάθινο; Κανείς!