29 Απρ 2020

"Εν δυνάμει πρόβλημα ο υγειονομικός έλεγχος Ρομά και αλλοδαπών σε δομές και σε εργασίες" ομολογεί τώρα ο Π. Νικας αλλά δεν θωρακίζει την Πελοπόννησο


Πάμε καλά ως Περιφέρεια, η εφαρμογή των μέτρων και τα αποτελέσματα των συνεχών ελέγχων στην περιοχή της Ερμιονίδας δείχνουν ότι μέχρι τώρα έχει αποφευχθεί η διασπορά” σημείωσε ο περιφερειάρχης στη συνέντευξη..


Τύπου που έδωσε χθες.



Τόνισε, ωστόσο, ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχει ένα εν δυνάμει πρόβλημα ως προς τον υγειονομικό έλεγχο των ευπαθών ομάδων -όπως οι ρομά και οι αλλοδαποί εργάτες γης, ένας πληθυσμός περί τις 15.000 ανθρώπους- για την αναγκαιότητα του οποίου, όπως επισήμανε ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια έχει ενημερώσει τον ΕΟΔΥ πάνω από μία φορά”.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και πάλι ότι θα ήταν απαραίτητο ένα νοσοκομείο της Περιφέρειας να λειτουργήσει ως κέντρο αναφοράς του κορωνοϊού, δήλωσε πάντως ότι οι λόγοι για τους οποίους αυτό δεν υλοποιήθηκε θα αναλυθούν όταν βγει η χώρα μας από την κατάσταση πανδημίας στην οποία βρίσκεται τώρα.

Να σημειώσουμε βέβαια πως αυτό το αίτημα ο κ. Νίκας το έθεσε την ώρα που εξελισσόταν η πανδημία και είχε ήδη γίνει ο σχεδιασμός .

Πάντως, μέχρι να σημειωθεί η υπόθεση των κρουσμάτων στην  δομή φιλοξενίας του Κρανιδίου ο Περιφερειάρχης δεν είχε δηλώσει κανέναν προβληματισμό αλλά και στις συνεντεύξεις του σε Αθηναικά κανάλια , υπογράμμιζε πως δεν είναι ο αρμόδιος για το θέμα. 

Και αν αυτό είναι ένα εν δυνάμει πρόβλημα, το οποιο αφορά 15.000 ανθρώπους, επομένως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα , πώς πρόκειται να το αντιμετωπίσει ο Περιφερειάρχης; Μόνο με τις επιστολές στον ΕΟΔΥ;