29 Απρ 2020

A. Παπακυριάκος: Με επιστολή του ζητά την ένταξη των παραγωγών και εμπόρων λαϊκών αγορών στις πληττόμενες επιχειρήσεις


Την ένταξη των παραγωγών και εμπόρων λαϊκών αγορών στις πληττόμενες από την καραντίνα επιχειρήσεις, ζητά με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον χωρικό  αντιπεριφερειάρχη  Αναστάσιο Γκιολή...


ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος. 

Στην επιστολή του, την οποία κοινοποίησε στους βουλευτές του νομού, ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας σημειώνει ότι η επιβολή του μέτρου της προσωρινή απαγόρευσης λειτουργίας των λαϊκών αγορών σε όλη την επικράτεια επέφερε σημαντικές οικονομικές επιβαρύνσεις στους παραγωγούς και εμπόρους λαϊκών αγορών. 

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

 'Tο Σάββατο 21 Μαρτίου όλες οι λαϊκές αγορές της Κορινθίας έμειναν κλειστές, ενώ για το χρονικό διάστημα από 23 Μαρτίου έως και 30 Απριλίου οι λαϊκές αγορές λειτουργούν με το 50% των παραγωγών και εμπόρων. 
Επιπλέον και λόγω της μείωσης των εισοδημάτων από την εφαρμογή του νόμου, της μειωμένης κίνησης στους χώρους των λαϊκών αγορών λόγω της πανδημίας και της απαγόρευσης εισόδου από την εθνική οδό των μόνιμων παραθεριστών και επισκεπτών για τις ημέρες των αργιών, ο δήμος Βέλου-Βόχας ζητά την ένταξη των παραγωγών και εμπόρων λαϊκών αγορών στις πληττόμενες επιχειρήσεις."