7 Απρ 2020

“Μένουμε σπίτι πιο πολύ από ποτέ”


Γεια σου πιτσιρίκο.

- Μένουμε σπίτι, για να βρεθούμε αντιμέτωποι με τον εαυτό μας και να μας εκπλήξει, όπως λέει κι η διαφήμιση! Ακόμα κι αν τυχαίνει αρκετοί από εσάς να μην έχετε να φάτε, είναι πιο σημαντικό να...


αντιμετωπίσετε τον εαυτό σας· ίσως η έκπληξη να είναι μεγαλύτερη.
Κι αν η πείνα εξακολουθεί, υπομονή! Έρχονται τα voucher, για να χορτάσετε την άσβεστη πείνα για μάθηση ή για να παρακολουθήσετε σεμινάρια του τύπου: “πώς να ξεχάσετε την πείνα μια για πάντα”.

– Μένουμε σπίτι, γιατί έξω υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας και μένουμε ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΕΝΟΙ για την χαμένη ελευθερία μας, έχοντας υπόψη ότι όλα τα “προσωρινά” μνημονιακά μέτρα (ΕΝΦΙΑ, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, φορολογική αφαίμαξη) καταργήθηκαν, όπως μας υποσχέθηκαν.

– Μένουμε σπίτι απολαμβάνοντας την πολυτελή διαφημιστική καμπάνια για τον κορωνοϊό αξίας 11 εκατομμυρίων ευρώ και σερφάροντας στην υπέροχη ιστοσελίδα της Κεραμίδας, αξίας 72.000 €.

– Μένουμε σπίτι και δεν βλέπουμε τις ανεμογεννήτριες, που ξεφυτρώνουν αυτές τις μέρες στην Κύμη και σε όποιες κορυφογραμμές αποφασίσουν.

– Μένουμε σπίτι, δεν ακούμε και δεν μιλάμε για τις μεταφορές μεταναστών/προσφύγων από τα νησιά (ή και απευθείας από την Τουρκία) στο Σιδηρόκαστρο, στα Γιάννενα, στη Μαλακάσα, στο κτίριο επί της Λιοσίων και όπου αλλού αποφασίσουν, μετατρέποντας την χώρα μας σε μία απέραντη αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, ανεπιθύμητων για την υπόλοιπη Ευρώπη. Αν μια μέρα βγούμε από το σπίτι κι ελάχιστοι γύρω μας μιλούν ελληνικά, θα φταίνε οι παρενέργειες από την καραντίνα και η μετάλλαξη από τον κορωνοϊό.

– Μένουμε σπίτι, δεν κάνουμε τους αντικοινωνικούς που μισούν όλοι, ούτε τους τεντιμπόηδες.
Βλέπουμε προσεκτικά το απογευματινό τηλεοπτικό δελτίο θανάτων και τα βραδινά δελτία φόβου και χειροκροτούμε από τα μπαλκόνια τις δωρεές-ελεημοσύνες εταιριών/μεγαλοεπενδυτών προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 
Γιατί είναι ανεπίτρεπτο το ελληνικό κράτος να διαθέτει πόρους για τα δημόσια νοσοκομεία, αντί να χρηματοδοτεί τις επενδύσεις!

Πάνω από όλα, συμμορφωνόμαστε προς τας υποδείξεις ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΙΤΑΛΙΑ.

Μάνος

(Αγαπητέ Μάνο, σπρώξε με το μυαλό σου τον χρόνο δυο μήνες μετά. Εγώ αυτό κάνω. Και βλέπω κάτι που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που “συμβαίνει” σήμερα. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net