13 Φεβ 2020

Χωροχρονικό Παρατηρητήριο Αξιολόγησης Αμπελουργικού και Οινικού Δυναμικού ΠΟΠ Νεμέας


O Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας την Τρίτη το απόγευμα στην Γεωργική Σχολή της Νεμέας #epasnemeas παρουσίασε σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, το τόσο σημαντικό και μοναδικό έργο, που λαμβάνει χώρα εδώ και 2 χρόνια για την ζώνη της Νεμέας με τίτλο "Χωροχρονικό Παρατηρητήριο Αξιολόγησης...


Αμπελουργικού και Οινικού Δυναμικού ΠΟΠ Νεμέας."

Τρία εμπλεκόμενα εργαστήρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας με τους υπεύθυνους επιστήμονες και τις ομάδες τους,

▪️Καλύβας Διονύσιος, Καθηγητής ΓΠΑ, Εργαστήριο Εδαφολογίας και Γεωργικής Χημείας – Ερευνητική Μονάδα GIS, του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής @emg aua

▪️Κοτσερίδης Γιώργος, Αν. Καθηγητής ΓΠΑ, Εργαστήριο Οινολογίας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου

▪️Tσακαλίδου Έφη, Καθηγήτρια ΓΠΑ, Εργαστήριο Γαλακτοκομίας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου μελετούν όλη την ζώνη, σε επίπεδο εδαφικό, κλιματικό , μικροβιακού terroir, οινολογικού ενδιαφέροντος και άλλων παραμέτρων ώστε με το πέρας αυτού του έργου να είμαστε σε θέση να ανεβάσουμε τον πήχη ακόμα ποιο ψηλά.

Τα πρώτα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σε πολιτικούς, οινοποιούς, αμπελουργούς, οινολόγους, γεωπόνους και ανθρώπους που εμπλέκονται ή όχι στο έργο και είναι πολύ ενδιαφέροντα και ενθαρρυντικά.

Έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση μετά το τέλος της παρουσίασης και όλα δείχνουν πως η Νεμέα έχει μεγάλες δυνατότητες.