22 Ιαν 2020

Συνάντηση Δήμα για το νομοθετικό πλαίσιο των τεχνοβλαστών


Συνάντηση χθες  στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με θέμα το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο των τεχνοβλαστών (spin-off) και τον εκσυγχρονισμό του.
Ο όρος spin-off αναφέρεται σε εταιρείες που προήλθαν από Ερευνητές σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, με κύριο σκοπό την ανάπτυξη καινοτομιών...


από ερευνητικά αποτελέσματα που παρήχθησαν στους φορείς αυτούς.


Σήμερα το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο είναι διάσπαρτο και σε κάποια σημεία του χαρακτηρίζεται ως ασαφές.




Στόχος του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι να υπάρξει μία συγκροτημένη νομοθετική πρωτοβουλία η οποία όχι απλά κωδικοποιεί τη διάσπαρτη νομοθεσία σε ένα ενιαίο νομοθέτημα, αλλά, με σημειακές παρεμβάσεις ξεκαθαρίζει το πλαίσιο, διευκολύνει και απλοποιεί τις διαδικασίες από τη σύσταση της επιχείρησης, την ωρίμανση, μέχρι και την επενδυτική της «έξοδο», δίνοντας μία ώθηση στους επιστήμονες να δημιουργήσουν επιχειρήσεις με τεχνολογικό διεθνές αποτύπωμα.

-Στη συνάντηση συμμετείχαν επιστήμονες από Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια οι οποίοι έχουν συστήσει τεχνοβλαστούς, πλαισιωμένοι από ειδικούς, Νομικούς και εμπειρογνώμονες σε θέματα Μεταφοράς και Διάχυσης Τεχνολογίας.