22 Δεκ 2015

Όνειρο


Επιτέλους με βρήκε η πρώτη σοβαρή ίωση της σεζόν 2015-16 και άρχισα τα δυνατά χάπια, για να την καταπολεμήσω. 
Δεν ξέρω πώς να σου το περιγράψω, αυτό το πράγμα που βλέπω.
Ξυπνώ το βράδυ και βλέπω κόκκινες σκιές στο ταβάνι, γελάω με το γιγάντιο κούνελο, που (χαμογελώντας) κάνει...


 ψυχανάλυση της πολιτικής (sick) σε παγκόσμιο επίπεδο, το ηθικό μου αναπτερώνεται μετά την δήλωση του Σταθάκη ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα φέρει την ανάπτυξη.

Κοίτα, λοιπόν, πόσο απλό ήταν να έρθει η ανάπτυξη, ένας νόμος χρειαζόταν μόνο, και κανείς δεν το είχε σκεφτεί μέχρι τώρα.

Ο Τσίπρας καμαρωτός περηφανεύτηκε (και με το δίκιο του), ότι αυτή η κυβέρνηση τήρησε τη προεκλογική της υπόσχεση, να παραδώσει ένα σημαντικό κομμάτι του παραλιακού μετώπου της Δραπετσώνας στους κατοίκους της περιοχής.

Προεκλογικές υποσχέσεις, μάλιστα, παίρνω ακόμα ένα χαπάκι στον ύπνο μου και ο κούνελος, κουνώντας το μουστάκι του πέρα δώθε, μου λέει, ότι ο Άλεξ ο ριζοθραύστης δήλωσε, ότι σε όλα τα δημόσια έγγραφα αναφέρεται η ονομασία Παλαιστίνη και όχι Παλαιστινιακή Αρχή.

Αυτό σίγουρα κάτι πρέπει να σημαίνει στον αληθινό κόσμο, γιατί εγώ εδώ στο φως των κόκκινων σκιών κρατώ έγγραφο, που πάνω πάνω γράφει Ελληνική Δημοκρατία με σύμβολο το απαραίτητο πλέον crux για όλες τις συναλλαγές.

Ο κούνελος με κοιτά στοργικά σαν ιεροεξεταστής και μου δίνει να καταλάβω, ότι με συνεχή ανάπτυξη 5% ετησίως ο πλανήτης θα φουσκώσει τόσο πολύ, που ο Δίας θα μας παρακαλάει να γίνει δορυφόρος μας.

Χρειάζεται, ελεύθερα η ελεύθερη αγορά της νεοφιλελεύθερης ολιγαρχίας να μοιράζει τους πόρους και τον πλούτο που απορρέει από αυτούς, ανάλογα με το κόπο που καταβάλλει ο καθένας.

Δηλαδή, εξηγεί ο κούνελος, όσο πιο λίγο δουλεύει κάποιος τόσο πιο πλουσιοπάροχα αμείβεται.

Κοίταξε, η τράπεζα είναι ένα μαγικό κουμπί. Το πατά ο τέτοιος με το χρυσό δαχτυλίδι και, ως δια μαγείας, γίνεσαι ρομπότ κάποιου fund και τρέχεις όλη μέρα κάνοντας άσκοπα ψώνια και δουλειές δίχως νόημα, γιατί αυτό θα κάνει υπερήφανο το υπέρτατο ον.

Το ον αυτό, το υπέρτατο, έχει κάτι υπαλλήλους στη χώρα μας, που φορούν μαύρες κελεμπίες, είναι ελεύθεροι να είναι αξύριστοι και έχουν κάποιο κόλλημα με το παγκάρι.

Τώρα γίνονται όλα καθαρά. Ο ανταγωνισμός είναι για το καλό του καταναλωτή.

Μαίνεται ένας ανελέητος πόλεμος εκεί έξω, όπου όλοι σκοτώνουν όλους, για να αγοράζουμε εγώ και εσύ πιό εύκολα τα προϊόντα που χρειαζόμαστε.

Η μείωση των αξιών, όμως, και ο αποπληθωρισμός είναι ανεπιθύμητα.

Είδα πόσο πλήρωνα για το τηλέφωνο, όταν ήταν μόνο ο ΟΤΕ και πόσα πληρώνω τώρα με τις εναλλακτικές που έχω.

Τα ίδια ή περισσότερα για την ίδια χρήση, με πεντακόσιους να με παίρνουν στο τηλέφωνο κάθε μέρα για να πάω μαζί τους.

Να με πάρουν και αυτοί σαν να είμαι ένα κομμάτι κρέας να με γλεντήσουν λιγάκι και, όταν με βαρεθούν, να με σουτάρουν κάνοντάς μου τις απαραίτητες αυξήσεις.

Πάντως, μπορεί να είναι η ψυχολογία μου, που με κάνει να σκέφτομαι αυτά τα πράγματα. Ο καπιταλισμός ίσως να μην έκανε τον κύκλο του.

Ο Άδωνις δεν εκλέχτηκε στο τιμόνι της ΝΔ, αν και όλοι οι υποψήφιοι δήλωσαν, ότι, σε περίπτωση μη εκλογής τους, θα υποστηρίξουν Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μόνο ο Κυριάκος δεν έχει δηλώσει, ποιόν θα ψηφίσει.

Τι να πω, ακόμα ελπίζω.

Ελπίζω, ότι μια μέρα θα πάρουμε την Πόλη, απλώνοντας το κόκκινο χαλί πάνω σε παλέτες, που έχουμε ενώσει για να διασχίσουμε το Αιγαίο.

Ελπίζω ότι οι ολιγάρχες θα καταλάβουν το λάθος τους και θα παραδώσουν τα προνόμιά τους στους μικροαστούς, για να μας φάνε ζωντανούς μία ώρα αρχύτερα.

Καλύτερα να σε σφάζει μια και έξω ο γείτονάς σου επειδή πάρκαρες το αυτοκίνητο σου μπροστά στο σπίτι του, παρά να σε στραγγαλίζει λίγο λίγο κάθε μέρα ο ντόπιος ολιγάρχης σου.

Θέλω, να λέω την αλήθεια στα παιδιά μου. Ο Αη-Βασίλης υπάρχει και χρεώνει 23% ΦΠΑ σε κάθε συναλλαγή.

Αυτό το 23% είναι υποχρεωμένος να το αποδίδει σε έναν άλλο κυριούλη, που μοιάζει με τον Columbo που αρχίζει να μαθαίνει ελληνικά, ο οποίος το δίνει σε έναν που είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, ο οποίος το κάνει μοιρασιά σε κάποιους άλλους και αυτοί παίρνουν αυτό το 23%, και το κρύβουν κάπου, που να μη μπορεί να το βρει κανείς.

Και όλα αυτά για να έχουμε όλα τα δημόσια αγαθά που χρειαζόμαστε, για να μπορούμε να είμαστε κοινωνία, αλλά τα οποία τώρα προέκυψε ότι πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν, για να πέσουν οι τιμές, αυξάνοντάς τις, ενώ θα έπρεπε να είναι δωρεάν, αφού είναι πληρωμένα.

Μπορώ να σου πω και άλλα πολλά, αλλά δεν νομίζω να ακούει κανείς.

Απόψε θα αποκοιμηθώ όχι μετρώντας προβατάκια, αλλά φανταζόμενος το πρόσωπο και τη ζωή του καθένα από τους τετρακόσιους χιλιάδες που συμμετείχαν στις εσωκομματικές διαδικασίες της ΝΔ.

Θα ονειρευτώ, όλους εκείνους που προσπαθούν να σε κοροϊδέψουν, όταν πας να ψωνίσεις κάτι στο μαγαζί τους.

Θα αναρωτηθώ, αν αυτή η τρύπα μέσα στην οποία έχουμε πέσει, οδηγεί πράγματι πάλι στην επιφάνεια αλλά από την άλλη πλευρά της Γης, και, σε αυτή τη περίπτωση, αν και πώς θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε από τη πύρινη κόλαση του μανδύα, που από ό,τι φαίνεται θα πρέπει να διασχίσουμε.

Τώρα πρέπει να ξυπνήσω, για να πάρω ένα ακόμα χάπι, για να κοιμηθώ.

Χαιρετισμούς και φιλιά από τον κούνελο.

Ν.Μ.

(Αγαπητέ Νίκο, πρέπει να αρρωσταίνεις πιο συχνά, γιατί σου φέρνει έμπνευση η ίωση. Επίσης, έχεις και ελεύθερο χρόνο. Μόνο με 40 πυρετό, έχεις πια ελεύθερο χρόνο. Σοβαρά τώρα, τρώγε δυο σαλάτες κάθε μέρα - με σπανάκι, πράσινη πιπεριά, μαρούλι, αγγούρι, ντομάτα και κρεμμύδι - και θα σε ξεχάσουν οι ιώσεις. Εγώ αυτό κάνω - επειδή δεν κάνει να κολλήσω ίωση - και ήδη αισθάνομαι σαν κατσίκα. Σε λίγο θα αποθηκεύω το μαρούλι στο στομάχι, μετά θα το φέρνω ξανά στο στόμα για να το μασήσω και με πέντε μαρουλόφυλλα θα περνάω ένα μήνα. Νίκο, πρέπει να προσέχεις τον εαυτό σου. Έχεις παιδιά να μεγαλώσεις, για να γίνουν δούλοι και να πληρώνουν συνέχεια φόρους. Πρόσεχε λοιπόν την υγεία σου. Το οφείλεις στους λογαριασμούς που πληρώνεις. Να είσαι καλά. Σιδερένιος.)
 


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net