16 Δεκ 2013

"Τράβηγμα αυτιού" σε Άδωνι και κλείσιμο ματιού από Σαμαρά στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ


Ρητές εντολές για νέο γύρο διαλόγου, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στο χώρο της Υγείας, έδωσε σε σύσκεψη με τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας αλλά και τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, που φρόντισε να υπενθυμίσει, πάντως, ότι όλα τελούν υπό την αίρεση του σφιχτού...
 
 δημοσιονομικού πλαισίου, που υπαγορεύουν οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας

Σε έναν ιδιότυπο αγώνα δρόμου, προκειμένου να κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων έχει επιδοθεί η κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να παρεμβαίνει ο ίδιος σήμερα στο θέμα της συνεχιζόμενης απεργίας των ιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Ο κύριος Σαμαράς, που άκουσε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου τα προβλήματα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, σαφείς οδηγίες τόσο στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, όσο και στους ιατρούς για την έναρξη νέου γύρου διαλόγου, γεγονός, που μεταστρέφει ως ένα βαθμό την έως τώρα στάση της κυβέρνησης, που συνέδεε ευθέως νέες συνομιλίες μεταξύ Υπουργείου και ιατρών με τον προηγούμενο τερματισμό της απεργίας.
Να εξελιχθεί ομαλά η μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας ζήτησε από το Υπουργείο και τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κύριος Σαμαράς υπογράμμισε ότι η μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας θα προχωρήσει απρόσκοπτα και ότι οι γενικές αρχές αυτής δεν αλλάζουν, ωστόσο, επικαιροποίησε την κυβερνητική δέσμευση ότι οι αλλαγές δεν προυποθέτουν απολύσεις. Ο πρωθυπουργός, εξάλλου, φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι τα περιθώρια ευελιξίας της κυβέρνησης είναι ιδιαιτέρως περιορισμένα, στο φόντο των εκκρεμοτήτων στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αλλά και των εν γένει μνημονιακών της υποχρεώσεων.