10 Νοε 2013

Τάσος Χειβιδόπουλος για όλους και για όλα! Δείτε ολη την συνέντευξη στην εκπομπή "Περισκόπιο" (βίντεο)


Για όλα μίλησε την Παρασκευή στην εκπομπή "Περισκόπιο" στον ΗΛΕΚΤΡΑ και στην Τζένη Σουκαρά ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος.
Ήδη ο απόηχος της εκπομπής είναι ιδιαίτερα ισχυρός αφού ο κ. Χειβιδόπουλος έδωσε τις δικές του...


 απαντήσεις στα επίμαχα θέματα της επικαιρότητας που αγγίζουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Πέτρο Τατούλη. 

Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας εξήγησε πως η στοχοποίηση της περιφέρειας Πελοποννήσου στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων προέρχεται απο επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα,τονίζοντας πως η Περιφέρεια ξεκίνησε απο την τελευταία θέση και τερμάτισε πρώτη στο θέμα αυτό διαψεύδοντας όλους εκείνους που μέχρι πρότεινος έλεγαν πως εξυπηρετεί συγκεκριμένο όμιλο συμφερόντων που είχε ως πρόταση για την διαχείριση την καύση. 

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις στην Οιχαλία τόνισε πως η Περιφέρεια αναμένει την απόφαση του ΥΠΕΚΑ ,υπογραμμίζοντας "την πολιτικά άκομψη αντίδραση"η οποία προσδοκούσε σε πολιτικά οφέλη ,  της γγ του ΥΠΕΚΑ Νάντιας Γιαννακοπούλου η οποία εξέφρασε την αντίθεσή της , χωρίς να έχει δει την ΜΠΕ η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου. 
Ο κ. Χειβιδόπουλος είπε χαρακτηριστικά " Όταν είσαι γγ του υπουργείου, είσαι ένας μετακλητός ανώτατος υπάλληλος του κράτους. Θα είσαι υποχρεωμένος να εφαρμόσεις συγκεκριμένες πολιτικές. Δεν είναι δυνατόν να μιλάς πριν δει η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου την ΜΠΕ και να εκφράζεις την άποψη πως δεν υπογράφεις. Παραιτησου!"

Για τις αντιδράσεις στην Αργολίδα και στην αντίδραση του δημάρχου Άργους Μηκυνών Δ. Καμπόσου περί στημένου διαγωνισμού., ο κ. Χειβιδόπουλος είπε πως οι αιρετοί πρώτου βαθμού οι οποίοι φέρουν και την ευθύνη πρώτοι για τα σκουπίδια ,και θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν ανταποδοτικό όφελος να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί σε αυτά που λένε,τονίζοντας παράλληλα πως ο δήμος Άργους κυρίως αλλά και ο δήμος Ναυπλίου είναι αρκετά πίσω στο θέμα της ανακύκλωσης .

Για τα εργοστάσια κομπόστ που σχεδιάζουν οι δήμαρχοι Καλαμάτας , Κορίνθου και Άργους ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας υπήρξε ιδιαίτερα αυστηρός. "Υπάρχουν νόμοι σε αυτό το κράτος. Υπάρχει ΠΕΣΔΑ για την διαχείριση των απορριμμάτων τον οποίο ψήφισε το ελληνικό κράτος ύστερα απο εισηγήσεις των ΔΣ κάθε περιοχής. Το να βγαίνουμε και να μιλάμε για νέο εργοστάσιο σας λέω πως εαν επρόκειται για διαλογή στην πηγή είμαστε σύμφωνοι. Εαν πάμε στην δευτερογενή διαχείριση απαντάμε πως υπάρχει ΠΕΣΔΑ που δεν επιτρέπει τέτοια λειτουργία." 

Για τις καταγγελίες Πετράκου

Μετά απο 3 χρόνια αιρετής Περιφέρειας ο κ. Πετράκος κάνει τέτοια επίθεση προσδοκώντας πολιτικά οφέλη ,είπε ο κ. Χειβιδόπουλος

"Σε όσα έργα έχουν πάρει όλες οι εταιρίες συμπεριλαμβανομένης και της εταιρίας του αδελφού του κ. Τατούλη ,τα έχουν λάβει με διαγωνισμό. Το ζήτημα σε ένα έργο είναι η νομιμότητα στο διαγωνισμό και στην λειτουργία του αναδόχου .Αν νομίζει ο κ. Πετράκος ότι υπάρχουν παρανομίες να τα στείλει στον εισαγγελέα .Εαν όλα αυτά απαντηθούν απο τον έλεγχο και το αποτέλεσμα είναι καθαρό ποι θα είναι η αντιδρασή του; " 

"Οι απευθείας αναθέσεις που γίνονται κατ εξακολούθηση είναι ένα ισχυρό μονοψήφιο νούμερο σε σχέση με το σύνολο των έργων ."

Περί νόμιμου και ηθικού: Να φέρει νόμο η πολιτεία .Αλλά δεν τον φέρνει γιατί ένας τέτοιος νόμος θα παραβίαζε το σύνταγμα."

Δεν θα χρησιμοποιούσα τετοιες εκφράσεις ως απάντηση στον κ. Πετράκο

Διακριτικές αποστάσεις έλανε ο κ. Χειβιδόπουλος απο την έντονη απάντηση του Περιφερειάρχη στον ΣΥΡΙΖΑ και την φρασεολογία "περί συμμοριτοπολέμου και σοδομισμού της Πελοποννήσου".

" Δεν θα χρησιμοποιούσα τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Πέτρος Τατούλης ,έχω διαφορετική φιλοσοφία και συλλογιστική. Στην ουσία όμως ταυτιζόμαστε."


Ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις του κυρίου Χειβιδόπουλου για το συνεδριο στο COSTA ΝAVARINΟ,καθώς και νεότερα που υπάρχουν για το έργο του αναβάλου. 

Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας μιλά και για τις επικειμενες εκλογές. Κι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι δηλώσεις του,αλλά και τα όσα αφήνει να εννοηθούν πίσω απο αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΤΖΕΝΗ ΣΟΥΚΑΡΑ