13 Ιουλ 2013

Αγωνιστικό κάλεσμα Τσίπρα σε αριστερούς, δημοκράτες, πατριώτες

  
Κάλεσμα σε όλους τους αριστερούς, τους δημοκράτες, τους πατριώτες, τους διανοούμενους αλλά κυρίως τους νέους «για να μείνουμε όλοι εδώ και να αλλάξουμε την Ελλάδα» απηύθυνε από το βήμα του...
 
 1ου ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση που ισοπεδώνει την κοινωνία και στέλνει στον καιάδα ανθρώπους, ενώ πρόσθεσε, πως η κοινωνία εκεί έξω στέλνει το δικό της μήνυμα: «τελειώνετε με το συνέδριο, γιατί δεν αντέχουμε άλλο».

«Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει. Οι εκτελεστές των μνημονίων δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, εξοντώνουν ολόκληρες κοινωνικές ομάδες, διότι αυτό απαιτούν οι δανειστές», τόνισε ο Αλέξης Τσίπτας για να προσθέσει, πως με το νέο πολυνομοσχέδιο στέλνουν στον καιάδα ανθρώπους που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Η λίστα και η σειρά των προς απόλυση δεν έχει τέλος. Μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των εκτελεσμένων που απαιτούν οι δανειστές.

Θα τους συμπαρασταθούμε και θα κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα, μέχρι να ανατραπεί η επικίνδυνη κυβέρνηση των μνημονιακών συνεταίρων, συνέχισε. Θα συνεχίσουμε τον ανένδοτο αγώνα για τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή. Μέχρι να οδηγηθούμε στις εκλογές, που θα οδηγήσουν στην κυβέρνηση της Αριστεράς που θα ανοικοδομήσει τον τόπο.  

Σχετικά με τη νέα Δημόσια Τηλεόραση
, έκανε λόγο για πειρατικό κανάλι, «το οποίο θα μπορούσαν και να το αποκαλούν και ΔΝΤ» και δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Αναφερόμενος στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, τον χαρακτήρισε «νεκροθάφτη της δημόσιας διοίκησης», ο οποίος «απολύει εργαζόμενους και οι υπόλοιποι υπουργοί εκτελούν τις εντολές των δανειστών την ώρα που η κ. Μπακογιάννη χαριεντίζεται με βουλευτή των νεοναζί».

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο σχολίασε, πως «δεν τολμά να ξεμυτίσει σε κοινή θέα, απαιτεί να ταξιδεύει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος!».

Η συμμορία της καταστροφής ζει στο δικό της κόσμο, δεν έχουν καταλάβει τίποτα απ' όσα περνά ο λαός μας, ανέφερε. 

Στη συνέχεια, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους αριστερούς, τους δημοκράτες, τους πατριώτες, τους διανοούμενους αλλά κυρίως τους νέους «για να μείνουμε όλοι εδώ και να αλλάξουμε την Ελλάδα, να κτίσουμε μια κοινωνία δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας! Πρέπει να ενώσουμε το λαό μας σε έναν ανένδοτο αγώνα για τη δημοκρατία και την προοπτική με στόχο την ανοικοδόμηση της χώρας μακριά από την καθημερινή βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού».
 

Ως προς τις διαφωνίες στο συνέδριο, σημείωσε, πως «έχουν σχέση με τον πως θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ πιο δυνατός, για να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από πρόγραμμα και σχέδιο, πρέπει τώρα να βρεθεί δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, όπως το ΕΑΜ που «μας έσωσε από την πείνα», να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του στην κρίση. Χαιρετίζουμε τις δομές αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα, όπου συμμετέχουν σύντροφοί μας από όλη τη χώρα, μέλη του μεγάλου αυτοδιαχειριστικού κινήματος».  
Αναφερόμενος ειδικότερα στην τοποθέτηση του Μανώλη Γλέζου στο συνέδριο, παρατήρησε: «Δεν εξεπλάγην από τον πυρήνα των απόψεων του Μανώλη Γλέζου. Είχε αυτές τις απόψεις σταθερά από το 2003 έως σήμερα. Δεν θέλω να παριστάνω ούτε τον ανήξερο, ούτε τον αιφνιδιασμένο. Με στεναχώρησε η ομιλία του Μανώλη. Δεν με κάκιωσε όμως».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, από αυτό το βήμα ο Μανώλης επέλεξε να μιλήσει ως εκπρόσωπος συνιστωσών και όχι σαν εκπρόσωπος των αγώνων της αριστεράς. Για εμάς ο Μ. Γλέζος δεν είναι συνιστώσα αλλά η συνισταμένη όλων των αγώνων της αριστεράς
 

«Βρισκόμαστε σε μια ιστορική καμπή. Δεν αποκλείεται και δεν περισσεύει κανένας. Όλοι μαζί και ακόμα περισσότεροι χωράνε στο σκαρί μας σε αυτό το ιστορικό ταξίδι. Κανένας δεν περισσεύει, αλλά και κανένας δεν είναι πιο ίσος από τον άλλον», υπογράμμισε.

Σημειώνεται, πως μετά την ομιλία Τσίπρα ακολουθεί η κρίσιμη ψηφοφορία για τον τρόπο εκλογής του νέου προέδρου του κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να εκλεγεί από το Συνέδριο, ενώ η πλευρά Λαφαζάνη - Αριστερής Πλατφόρμας ζητά να εκλέγεται από την Κεντρική Επιτροπή, για να ελέγχεται και να  λογοδοτεί σε αυτήν.

Το βράδυ της Παρασκευής δόθηκε στη δημοσιότητα το σχέδιο Πολιτικής Απόφασης, που καλείται να ψηφίσει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ολοκληρώνει αύριο τις εργασίες του. Το κείμενο κάνει λόγο για ένα «ενιαίο, μαζικό, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς» που θα επιδιώξει συνεργασία με τις δυνάμεις της Αριστεράς, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και της ριζοσπαστικής οικολογίας, μια πρόταση που βρίσκεται στον πυρήνα του σχεδίου για την συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς». Η τελευταία θα έχει ως στόχο «την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την εφαρμογή ενός προγράμματος κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης».