13 Ιουλ 2013

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Ασφαλείς όσοι προσλήφθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ"


Δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν όσοι προσλήφθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ τονίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι την πόρτα της εξόδου θα δουν πρώτοι οι επίορκοι και όσοι μπήκαν στο Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά....
 
 
         Οπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής «Πρώτοι στη λίστα προς αποχώρηση βρίσκονται οι πειθαρχικά ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς και αυτοί που μπήκαν στο Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά»

Ειδικά για τη Δημοτική Αστυνομία αναφέρει: «Η Δημοτική Αστυνομία δεν έχει πετύχει ως θεσμός, παρότι είναι στελεχωμένη με υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό. Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα προσφέρουν πολύ περισσότερο στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας αν ενταχθούν στην Ελληνική Αστυνομία». Τονίζει, πάντως, πως «όσοι έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ δεν κινδυνεύουν με απόλυση. Αυτή την πρόταση την έχω καταθέσει πρώτος εδώ και δυο, περίπου, χρόνια. Παραμένω δηλαδή σταθερός στις απόψεις, τις οποίες και δεν μεταβάλλω ανάλογα με το δημόσιο αξίωμα που κατέχω».

Σύμφωνα με τον υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «υποχρεωτικές απομακρύνσεις θα προκύψουν και από καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, μια διαδικασία που έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα», όπως αναφέρει, «παρότι έχει γίνει αρκετή δουλειά προπαρασκευής σε αυτή την κατεύθυνση. Η οριστική επίλυση του προβλήματος των προσωρινών διαταγών θα οδηγήσει στην έξοδο από το Δημόσιο συμβασιούχους, οι οποίοι είχαν πετύχει καθεστώς μονιμοποίησης καταστρατηγώντας βάναυσα το πνεύμα του Συντάγματος. Μόνο όταν εξαντληθούν αυτές οι κατηγορίες θα καταφύγουμε στη δεξαμενή της κινητικότητας», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης εξηγώντας πως θα αντλήσει από τη δεξαμενή του Δημοσίου υπαλλήλους προς απόλυση.

Μιχελάκης: «Μετακίνηση ή απόλυση» το δίλημμα για τους ΔΥ

Στο μεταξύ ο υπουργός Εσωτερικών. Γιάννης Μιχελάκης, απειλεί με απόλυση όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν συμμορφωθούν με τα όσα προβλέπει το σχέδιο της κινητικότητας.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Realnews, «Όσοι αρνηθούν να μετακινηθούν στις νέες θέσεις στο πλαίσιο της κινητικότητας θα απολυθούν».
«Θα εφαρμοστούν με συνέπεια και αποφασιστικότητα οι νόμοι, δεν γίνεται αλλιώς», τονίζει. Επίσης ο δηλώνει ότι σέβεται το δικαίωμα στη διαμαρτυρία αλλά διαμηνύει πως «η πολιτεία δεν πρόκειται να επιτρέψει την υποταγή της χώρας στα άκρα και τις ακρότητες».