8 Ιουλ 2013

Στους 130.000 οι λογαριασμοί της ΔΕΗ με λάθη στον υπολογισμό του χαρατσιού


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Οικονομικών σε 130.000 περιπτώσεις έχει υπολογισθεί έκτακτο τέλος ακινήτων (ΕΕΤΑ) σε κοινόχρηστους χώρους και ήδη έχει δοθεί εντολή ώστε η τακτοποίηση των συγκεκριμένων υποθέσεων να γίνει…
 
χωρίς ταλαιπωρία των πολιτών.
Η ΔΕΗ θα σταματήσει την αποστολή των λογαριασμών με ΕΕΤΑ στους κοινόχρηστους χώρους. Για όσους έχουν λάβει ήδη λογαριασμό με “ενσωματωμένο” το ειδικό τέλος ακινήτων θα γίνει αντιλογισμός (μείωση του ποσού) στον επόμενο λογαριασμό.
«Έτσι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτε ανεξαρτήτως αν εξόφλησαν ή όχι το λογαριασμό τους. Όσοι όμως δεν τον έχουν πληρώσει, μπορούν να εξοφλήσουν τον λογαριασμό χωρίς το ΕΕΤΑ» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Το όλο ζήτημα δημιουργήθηκε από την λανθασμένη αναγραφή της απαλλαγής στους λογαριασμούς της ΔΕΗ (λάθος πιστοποιητικό από τους Δήμους).
Σημειώνεται πως το έκτακτο τέλος ακινήτων για το τρέχον έτος είναι μειωμένο κατά 15% σε σχέση με αυτό του 2012. Οι συντελεστές παραμένουν ίδιοι με τους περσινούς και το ποσό το οποίο προκύπτει μειώνεται κατά 15%.