21 Ιουν 2013

Άγιο Πνεύμα με ανασχηματισμό - Στην κυβέρνηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος


Ανασχηματισμό από τώρα έως το αργότερο την επόμενη Δευτέρα, μετά το συνέδριο της ΝΔ, βλέπουν στο ΠΑΣΟΚ.

Προηγουμένως όμως  θα πρέπει να οριστικοποιηθεί το νέο επικαιροποιημένο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας το οποίο....


 επεξεργάζεται προσωπικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχοντας ήδη ζητήσει από τα στελέχη του να του υποβάλουν προτάσεις ανά τομείς.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέβαλε το ταξίδι του στην Θεσσαλονίκη και στην διάρκεια του τριήμερου θα βρίσκεται στην Αθήνα ώστε εάν χρειαστεί να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και για να καταλήξουν σε συμφωνία για το νέο προγραμματικό πλαίσιο και για τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα. Αυτό εξάλλου αναφέρθηκε και από πλευράς ΝΔ, όπου οι τελευταίες λεπτομέρειες για τον ανασχηματισμό και την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο και οι επίσημες ανακοινώσεις να γίνουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Πηγές της Ιπποκράτους πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει ενεργό και διακριτή συμμετοχή με πολιτικά στελέχη και τεχνοκράτες κι έτσι για κάθε τρία κυβερνητικά μέλη της ΝΔ θα προτείνει ένα από την δική του πλευρά. Εάν π.χ η επόμενη κυβέρνηση συγκροτείται απο 45 μέλη τότε το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να συμμετάσχει με 15 δικούς του.

Ο κ. Βενιζέλος πιθανότατα θα συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Οι πληροφορίες τον εμφανίζουν να αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών.
Στην κυβέρνηση θα στείλει και τους κ.κ. Μανιάτη, Κουκουλόπουλο, Χρυσοχοϊδη, Κεδίκογλου, Χριστοφιλοπούλου, Γεννηματά και Κωνσταντινόπουλο, ενώ θα διατηρήσει τους κκ Τσαυτάρη και Κούρκουλα.