21 Ιουν 2013

Στα 100 καλύτερα Πανεπιστήμια το Πανεπιστήμιο Κρήτης


Στη λίστα των 100 καλύτερων νέων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του κόσμου περιλαμβάνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, καταλαμβάνοντας μάλιστα την 53η θέση. Πρόκειται για την κατάταξη «Times Higher Education 100-Under-50», που αφορά σε...
 
 πανεπιστήμια τα οποία λειτουργούν λιγότερο από 50 χρόνια και αξιολογούνται με βάση 13 δείκτες απόδοσης, που καλύπτουν την έρευνα, τη διδασκαλία, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την διεθνοποίηση.
Σύμφωνα με την πρυτανεία του Πανεπιστήμίου Κρήτης, διαφέρει όμως από την κατάταξη των THE, στο ότι δίνει μικρότερη έμφαση σε «υποκειμενικούς» δείκτες ακαδημαϊκής αναγνώρισης  που συνδέονται στενά με την «αίγλη» και την οικονομική δυνατότητα μέσω δωρεών και κληρονομιών.
Όπως αναφέρει ο Phil Baty, εκδότης των Times Higher Education Rankings, η κατάταξη «Times Higher Education 100-Under-50» αναδεικνύει τα Πανεπιστήμια  που διακρίνονται παγκοσμίως για τις  σημαντικές επιδόσεις τους  ανάλογα   με τα χρόνια λειτουργίας τους ή που η δυναμική που επιδεικνύουν, θα τα οδηγήσει σε μελλοντικές διακρίσεις».