23 Μαΐ 2013

Την άμεση κλήτευση του Κώστα Σημίτη στη δίκη ζήτησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος


Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων οδηγήθηκε εκ νέου σήμερα το πρωί ο πρώην υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, όπου συνεχίζεται η δίκη του ιδίου και άλλων 18 συγκατηγορουμένων του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Το αίτημα να κληθεί άμεσα το ΚΥΣΕΑ και ...

 
ο πρώην πρωθυποργός, Κώστας Σημίτης κατέθεσε σήμερα η υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Ζήτησε, μάλιστα, σε περιπτωση που αυτό δεν γίνει δεκτό να διακοπεί η διαδικασία μέχρι την επόμενη Τετάρτη ώστε να επανακαθορίσει την πολιτική της και τη στρατηγική της γιατί «εδώ έχουν θιγεί σοβαρότατα τα δικαιώματα του κατηγορούμενου. Υπάρχει η αίτηση ότι αναζητώνται εξιλαστήρια θύματα».
Απάντηση έδωσε σε αυτά ο εισαγγελέας, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, λέγοντας: «Δεν τα δέχομαι αυτά. Όσα δικαιώματα έχει ο κατηγορούμενος, τα έχει ήδη ασκήσει ενώπιον των δικαστικών οργάνων. Η δικανική πεποίθηση θα σχηματιστεί με βάση όλα τα αποδεικτικά μέσα και όχι μόνο με τους μάρτυρες κατηγορίας. Είμαι ανοικτός αφού εξεταστούν όλοι οι μάρτυρες κατηγορητηρίου και αν υπάρχει ανάγκη να κληθούν κάποια από τα μέλη του ΚΥΣΕΑ αλλά αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο».

Την ίδια ώρα, ένταση δημιουργήθηκε όταν η εισαγγελέας γνωστοποίησε στο ακροατήριο πως έχουν σταλεί από τον ανακριτή και νέα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση, γεγονός που προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις από τους δικηγόρους.

Κάποιοι, μάλιστα, έκαναν λόγο για σκοπιμότητα ενώ ταυτόχρονα ισχυρίστηκαν πως οι ενέργειες του ανακριτή είναι παράνομες και ότι τα έγγραφα προέρχονται από άλλη δικογραφία.

Τέλος, για πρώτη φορά τοποθετήθηκε το δικαστήριο ο Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος τόνισε πως προτού αυτός υπογράψει την επίμαχη σύμβαση με την οποία τα ελληνικά ναυπηγεία ανέθεταν στην εταιρεία Ferrostaal την κατασκευή των υποβρυχίων, το ΚΥΣΕΑ είχε ήδη αποφασίσει πως ανάδοχος θα είναι η γερμανική εταιρεία.

Η δίκη διακόπηκε λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης της έδρας και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί.