23 Μαΐ 2013

Προσυνεδριακή σύσκεψη της ΝΔ στην Κόρινθο


Με πρωτοβουλία του νέου Προέδρου  και των μελών της ΝΟ.Δ.Ε Κορινθίας, χθες  στο ξενοδοχείο ΕΦΥΡΑ στην Κόρινθο, πραγματοποιήθηκε η προσυνεδριακή σύσκεψη της Διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
 Ο Γ. Γραμματέας Οργανωτικού κος  Γ.  Λουλουδάκης, ο πρώην Γ. Γραμματέας Οργανωτικού και Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου κος Μ. Αγγελάκας...
ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Α. Αθανασόπουλος και η Τομεάρχης Κορινθίας κα Ζαχαράκη, παραβρέθηκαν στην σύσκεψη που κύριο σκοπό είχε την ενημέρωση για το 9ο Τακτικό Συνέδριο της παράταξης που θα γίνει στις 28-30 Ιουνίου 2013.
 
Ο κος Λουλουδάκης αναφέρθηκε εκτενώς στην πολιτική της κυβέρνησης και ενημέρωσε   για  το σχέδιο του Προέδρου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κου Α. Σαμαρά που αφορά την αναμόρφωση της Οργάνωσης του κόμματος με την συμμετοχή νέων προσώπων μέσα από αξιολόγηση και τον ρόλο που θα διαδραματίσει η νεολαία σε αυτήν.


 Υπογράμμισε με έμφαση πως η νέα Οργάνωση της δημοκρατικής παράταξης θα γίνει μέσα από ανοιχτό διάλογο με όλα τα μέλη και τα στελέχη της αμέσως μετά το Συνέδριο. Έχει δοθεί με εντολή του Προέδρου παράταση 6 μηνών στις θητείες των θεσμικών οργάνων έτσι ώστε ομαλά να διεξαχθούν οι συνεδριακές διαδικασίες με την εκλογή συνέδρων  και κατόπιν με τη λήξη του διαλόγου και την συλλογή προτάσεων να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές πάνω στα πλαίσια της νέας μορφής της οργάνωσης.

 

Ο κος Μ. Αγγελάκας με την ιδιότητά του ως Γ. Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου έκανε αναφορά στα έργα που κωλυσιεργούσαν για χρόνια και βρίσκονται λίγο πριν την αποπεράτωσή τους όπως :τα Γ Π Σ Κορίνθου-Τενέας-Ξυλοκάστρου και ο καθορισμός Αιγιαλού του Αγίου Νικολάου Κορίνθου.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Βουλευτές Κορινθίας κοι Χ. Δήμας και Ν. Ταγαράς, η πρ. Βουλευτής  Α. Κόρκα, οι Πολιτευτές  Π. Καλλίρης και Θ. Παπαχριστόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας  Β. Νανόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μ. Σούκουλη και Κ. Λέγγας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Πρόεδροι των ΔΗΜ.Τ.Ο Κορινθίας, τα μέλη και τα Ex officio μέλη της ΝΟ.Δ.Ε Κορινθίας, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας Γ. Ρούκης.

Ακολούθησε διάλογος με τα στελέχη της παράταξης που πλαισίωσαν την σύσκεψη, για τα τοπικά ζητήματα της Νομαρχιακής Οργάνωσης αλλά και τα προβλήματα του Νομού. Ο νέος Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Κορινθίας κος Δ. Μήλιος στην τοποθέτησή του ανακοίνωσε την λειτουργία των γραφείων της ΝΟ.Δ.Ε (Εθν. Αντίστασης 24-Κόρινθος) για το κοινό και τα μέλη της παράταξης κάθε Σάββατο από τις 10:00-13:00.
Ανακοινώθηκε επίσης πως η εκλογή Συνέδρων θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου 2013, ημέρα Κυριακή στα γραφεία των ΝΟ.Δ.Ε της Ν.Δ σε όλη τη χώρα εκτός του Ν. Αργολίδας που θα πραγματοποιηθούν στις 15/06/2013. Επίσης Προσυνέδρια θα διοργανωθούν στην Πάτρα-Τρίπολη-Καλαμάτα και Ναύπλιο. Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες μέρες.
Σημειώνεται ότι πριν από την σύσκεψη δόθηκε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.