23 Μαΐ 2013

Τον Ιούνιο "διαλύεται" ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ


Tο πρώτο βήμα για την ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε χθες αφού η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού πήρε τελικά την απόφαση για την αυτοδιάλυση της μεγαλύτερης συνιστώσας στην οποία ανήκει και ο Αλέξης Τσιπρας....
 
 

Στην συνεδρίαση που υπήρξαν σοβαρές ενστάσεις  από το Αριστερό Ρεύμα του Παναγιώτη  Λαφαζάνη  για το εάν πρέπει να προχωρήσει τώρα η διαδικασία αποφασίστηκαν και τα επόμενα βήματα που πρόκειται να γίνουν μέχρι το συνέδριο.

Σύμφωνα με τη εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα η οποία πέρασε με ευρύτατη πλειοψηφία από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, το χρονοδιάγραμμα  που αποφασίστηκε έχει ως εξής:

Στις 8 Ιουνίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ, η οποία με την σειρά της θα επικυρώσει εκ νέου την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και θα αποφασίσει τη σύγκληση του Διαρκούς Συνεδρίου.

Στις 16 Ιουνίου, το Διαρκές Συνέδριο (που είναι το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΝ μεταξύ δύο συνεδρίων) θα αποφασίσει την αυτοδιάλυση του κόμματος.

Στη  συνεδρίαση, πάντως, όπως άλλωστε αναμενόταν το Αριστερό Ρεύμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη εξέφρασε τις αντιρρήσεις του πάνω στο σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα.

Αντέδρασαν στην αυτοδιάλυση του Συνασπισμού και επέμειναν στο ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μετά το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (10-14 Ιουλίου).

Η άποψη τους απορρίφθηκε από την ηγεσία ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτή η διαδικασία ξεκινώντας μάλιστα  από την διαλύσει του ΣΥΝ.