3 Απρ 2013

Μπατάρουμε καπετάνιε! Θα σωθούμε;;;;; Της Ευγενίας Αγγελοπούλου


Τα τελευταία χρόνια η ζωή όλων μας άλλαξε, αλλάζει και όσο περνάει ο καιρός οι συνθήκες θα μας δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα μας. Φυσικά η προοπτική να αλλάξει κάτι φαντάζει όνειρο άπιαστο και πολύ μακρινό με τα σημερινά δεδομένα. Πριν λίγες μέρες ζήσαμε όλοι αυτό που συνέβη στην Κύπρο…
 
Το λεγόμενο κούρεμα των καταθέσεων. Όπως καταλαβαίνει ο καθένας από εμάς τίποτα δεν είναι σίγουρο και σταθερό. Υπάρχει μεγάλη αστάθεια σε όλους τους τομείς.. Εξάλλου, η οικονομική κρίση εδώ και αρκετό διάστημα μας επηρεάζει αλλάζοντας σχεδόν τα πάντα.
Μέσα λοιπόν σε όλα αυτά, σε όλες αυτές τις ραγδαίες και όχι ευχάριστες αλλαγές, ειδικά για τους πολίτες, αναρωτιέμαι κάθε φορά … τι κάνουν οι << υποτιθέμενοι >> εκπρόσωποι μας στην Βουλή… ;;; Όμως η απάντηση δεν είναι δύσκολη..!!! Απλά το μόνο που κάνουν είναι να φροντίζουν μήπως και χαθεί η θεσούλα τους και φυσικά πως θα εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα. Εξάλλου οι πολίτες γι αυτούς δεν χρειάζονται άμεσα, παρά μόνο στις εκλογές… Στις εκάστοτε εκλογές όπου σχεδόν όλοι σου χτυπούνε την πλάτη και αφού γίνουν βο(υ)λευτές μετά ίσως να μην σε θυμούνται , να σου αραδιάζουν κάθε φορά νέες δικαιολογίες για ότι έχεις ζητήσει ή να διαπιστώνεις κάποια στιγμή ότι σε δουλεύουν ψιλό γαζί.!!!! Άραγε γιατί σε αυτόν τον τόπο που άνθισαν τα γράμματα, ήρωες πολέμησαν για το μεγαλύτερο ιδανικό την Ελευθερία, και είναι μια χώρα που πάντα ήταν υπερήφανη να έχει φτάσει στον πάτο;;;; Ναι… μην φαίνεται υπερβολικό… Εκεί βρισκόμαστε και πιο κάτω δεν θα μπορούσε να φτάσει.
Τίποτα δεν γίνεται και κανείς δεν πληρώνει. Θα μου πείτε ότι ήδη κάποιοι <<μεγάλοι>> είναι στην φυλακή..!! Αυταπάτες και εικονική δικαιοσύνη . Σε λίγο να το θυμάστε ότι όλοι θα είναι έξω . Πλέον αυτά γίνονται για τα μάτια του κόσμου!!! Φυσικά όσο εμείς τους <<βοηθάμε>> με την ψήφο μας να συνεχίσουν το έργο τους (δεν υπάρχει!!!), τόσο τους ενισχύουμε εκ των πραγμάτων να συνεχίσουν να καταρρέουν και να στραπατσάρουν την Ελλάδα μας.
Ξέρετε νομίζω ότι τα χειρότερα έρχονται…!! Δεν είναι απαισιοδοξία, είναι αυτό που φαίνεται και που σχεδόν όλοι μας βλέπουμε αλλά δεν αντέχουμε ούτε να το ξεστομίσουμε. Δεν θα αργήσει ίσως να έρθει και σε εμάς το πάθημα της Κύπρου …! Δεν είναι δυνατόν να μην επηρεαστούμε…!!! Μακάρι να μην γίνει ποτέ!!!!!!!!! Άλλωστε σχεδόν πάντα σε τέτοιες δυσκολίες υπάρχουν και << παρενέργειες >> . Ξέρετε όμως το κακό είναι ότι οι νέοι περισσότερο είναι αυτοί που θα κληθούν και πάλι να επιβιώσουν από όλα αυτά. Όλα αυτά που μας φέρνουν στην ουσία στο μάτι του κυκλώνα.
Πως όμως να γίνει αυτό;; Δεν μας είπαν κανείς από όλους αυτούς στην κεντρική πολιτική σκηνή αρκούνται μόνο να κάνουν δηλώσεις. Δεν μας είπαν:
- Σε τι φταίει το μέλλον του τόπου;
- Γιατί θα πρέπει να υποθηκεύεται το μέλλον μας;
- Ζουν στον δικό τους κόσμο ακόμα; ( συμφέροντα, λαμογιες , ψευτιά κτλ.) γιατί η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σκληρή.
- Ανεργία, φτώχεια, εγκληματικότητα….. Χάος με μια λέξη!!!!!
Καταλήγοντας θα χρησιμοποιήσω μια λέξη που όπως φαίνεται μας ταιριάζει. Δυστυχώς μπατάρουμε!!!!!!! Η αλήθεια είναι ότι μπατάρουμε και δεν βλέπω να γίνεται τίποτα το ουσιαστικό. Και είναι κρίμα για τον τόπο και τους Έλληνες!! Άλλωστε όπως έχει αναφέρει κάποια στιγμή ένας αξιόλογος και ειλικρινής άνθρωπος (Αν. Α) που γνωρίζω, είναι ότι <<δεν υπάρχει λαός στον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα στην ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός λαός και να έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσους πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν προσέφεραν τίποτα σε αυτήν>>.
Συνεπώς καλό θα είναι να σοβαρευτούμε και να μην χάνουμε την ελπίδα μας όσο γίνεται φυσικά και όσο μας επιτρέπεται με τα γεγονότα που συμβαίνουν.!!!



ΥΓ
ΥΓ To Jenny' s World δέχεται όλες τις απόψεις των αναγνωστών και φίλων, μέσα στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου, χωρίς απαραιτήτως να ταυτίζεται με αυτές. Δεκτά όλα τα άρθρα των αναγνωστών μας και οι προβληματισμοί, oταν διατυπώνονται με ευπρέπεια,  στo soukarat@gmail.com