3 Απρ 2013

Σ' εφαρμογή τα σχέδια για πλατεία στο Γαλατάκι


 Μέσα στα πλαίσια των έργων που αφορούν τις υποδομές και τις αναβαθμίσεις, ο Δήμος Κορινθίων θα αναπλάσει κοινόχρηστο χώρο στο Γαλατάκι, θα τον διαμορφώσει σε μια όμορφη και λειτουργική πλατεία και θα τον αποδώσει  προς χρήση στους...
κατοίκους της.
 Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 200.000  ευρώ και θα εκτελεστεί σύμφωνα α) με το ν.3669/08 «Κύρωση Κωδικοποίησης της Νομοθεσίας Κατασκευής Δημόσιων Έργων» και β), με τα Π.Δ. 171/87 «Όργανα που αποφασίζουν ή γνωμοδοτούν και Ειδικές Ρυθμίσεις σε Θέματα που Εκτελούνται απο τους Ο.Τ.Α. και άλλες σχετικές διατάξεις».
Οι εργασίες προβλέπουν την καθαίρεση των υφιστάμενων πλακοστρώσεων και των επεμβάσεων από σκυρόδεμα, την απομάκρυνση των παλαιών φωτιστικών και των άλλων μεταλλικών κατασκευών καθώς και την αποξήλωση  θάμνων και άλλων περιττών στοιχείων.
Στην  υπό διαμόρφωση πλατεία, έχει μελετηθεί η κατασκευή λιθόκτιστων τοίχων παρτεριών, τοποθέτηση κρασπέδων,  κατασκευή  πλακόστρωτου με τις κατάλληλες κλίσεις για την απορροή των όμβριων υδάτων και  κατασκευή σταμπωτού δαπέδου σε μορφή ακανόνιστης πέτρας και ελαφρού βιομηχανικού δαπέδου.

 Επίσης θα κατασκευαστεί χώρος στάθμευσης και εντός της πλατείας, οι εργασίες προβλέπουν Φύτευση  κατάλληλων δένδρων και θάμνων, πλήρωση παρτεριών με κηπευτικό χώμα, πλήρωση χώρων με γκαζόν και εγκατάσταση δικτύου άρδευσης,  τοποθέτηση φωτιστικών με την κατασκευή των  αναγκαίων δικτύων υποδομής τους  καθώς επίσης  και κατασκευή  καθιστικών, μεταλλικών περγκόλων και βρύσης, που θα αναδεικνύουν τον νέο και αναβαθμισμένο  αυτό χώρο σε ένα ξεχωριστό τόπο συνάντησης τόσο των περαστικών όσο και των μόνιμων κατοίκων.