15 Οκτ 2012

Οι «πατέρες» της πληρωμής των εργαζομένων στο Φράγμα


Aπο Korinthia portal.gr

 Και όμως ξέσπασε τέτοιος πόλεμος στην Κορινθία.
 Η λύση για την εντολή που δόθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, καλώς ή κακώς, θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, έγινε γνωστή μέσα από το δελτίο τύπου που απέστειλε ο πρώην Υπουργός Πάνος Μπεγλίτης ο οποίος και....
συναντήθηκε με τον Υπουργό για το θέμα. Τρείς κυβερνητικοί Βουλευτές εδώ και 3 μήνες που έχει προκύψει το θέμα δεν κατόρθωσαν να δουν ποτέ τον Υπουργό, ενδεχομένως όμως και να μην το επεδίωξαν. Θεώρησαν ελάχιστη την σημασία του; Ίσως ακόμα και αυτό!
Γνωστοποιήθηκε λοιπόν η είδηση της πληρωμής των εργαζομένων στο Φράγμα μετά από την συνάντηση Μπεγλίτη με τον Υπουργό και οι κατά καιρούς ενασχολούντες έσπευσαν να υπερτονίσουν την δική τους συμβολή."Εμείς το αναδείξαμε πρώτοι και έπειτα η περιφέρεια, φυσικά υπάρχει και η συμβολή του κυρίου Μπεγλίτη» είπε ο Πρόεδρο στου Εργατικού κέντρου Κορίνθου Κώστας Μαλανδρένης. 

Και πώς να μην το είχατε αναδείξει πρώτοι βρε Πρόεδρε; Αφού οι εργαζόμενοι σ εσάς ήρθαν πρώτα! Είναι άραγε ανάγκη να υπερτονιστεί; Είναι ανάγκη και έχει κάποια αξία το εργατικό κέντρο να καρπωθεί την όποια δόξα μιας τέτοιας εξέλιξης; Υποχρέωση είναι του κέντρου να λύνει τα προβλήματα των εργαζομένων, να δρα άμεσα και αποφασιστικά και όχι να φτάνουν βέβαια εργαζόμενοι να εξαθλιώνονται από την απεργία πείνας επειδή δεν μπορεί να γίνει μια τριμερής επιτροπή, απουσία του απαραίτητου προσωπικού! Αυτά Πρόεδρε; Γι αυτά δεν υπάρχει δόξα , υπάρχει ευθύνη , αλλά την ώρα που η δόξα αποδίδεται ουδείς ομιλεί για ευθύνες!
Τρέχουν όλοι τώρα, μετά το δελτίο τύπου Μπεγλίτη που στο κάτω – κάτω απλά γνωστοποιεί την απόφαση του Υπουργού, να οικειοποιηθούν και να λάβουν μερίδιο της δόξας! Δεν λαμβάνουν μερίδιο ευθύνης όμως για το σημείο που έφτασαν οι εργαζόμενοι αλλά ούτε και μερίδιο για την αδιαφορία τους να ενημερωθούν από το Υπουργείο για τις ενέργειες στην κατεύθυνση της πληρωμής των ανθρώπων αυτών…
Απλά ψάχνουν τώρα την «πατρότητα» όταν κανονικά απλά θα έπρεπε να σιωπούν…