20 Ιουλ 2012

Η όμορφη πόλη του Ρεθύμνου...

                 Το Ρέθυμνο της Κρήτης είναι μια όμορφη πόλη χτισμένη...

δίπλα στην πιο πλατιά αμμουδιά με το ενετικό κάστρο της Φορτέτσας, αιώνες τώρα, να την προστατεύει από ψηλά και την τεράστια ιστορία της χαραγμένη έντονα σε κάθε της γωνιά.
 

Απέχει 78 χλμ. από το αεροδρόμιο Ν.Καζαντζάκης (Ηράκλειο), 60 χλμ. από το αεροδρόμιο Ι.Δασκαλογιάννης (Χανιά) και 150 μέτρα από την μαρίνα Ρεθύμνου.







Περισσότερες πληροφορίες για την πόλη του Ρεθύμνου θα βρείτε στη ιστοσελίδα www.rethymnon.gr






Τα αξιοθέατα στην πόλη και γύρω απ' το Ρέθυμνο.

Ενετικό κάστρο Φορτέτζα, Ρέθυμνο     Το Ενετικό κάστρο Φορτέτζα δεσπόζει στο λόφο του Παλαιοκάστρου. Χτισμένο μετά το 1573, είναι ορατό από κάθε γωνιά της πόλης και φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι τις εκδηλώσεις του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ.
Ρέθυμνο, βενετσιάνικο λιμάνι     Το γραφικό βενετσιάνικο λιμάνι του Ρεθύμνου με το φάρο του και το παλιό τελωνείο, διατηρεί τη φυσιογνωμία του από την εποχή της Ενετοκρατίας.
Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο, Ρέθυμνο     Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο βρίσκεται δίπλα στο Τζαμί "Νερατζέ", στεγάζεται σ' ένα διατηρητέο κτίριο και συγκεντρώνει ιστορικό και λαογραφικό υλικό της Κρήτης (π.χ. κεραμικά παραδοσιακές ενδυμασίες, υφαντά, κεντήματα, παραδοσιακά εργαλεία)
οικισμοί με πλούσια ιστορία, Ρέθυμνο     Πανέμορφοι και γραφικοί οικισμοί με πλούσια ιστορία και φυσική ομορφιά βρίσκονται κοντά στην πόλη και θα σας χαρίσουν υπέροχες αναμνήσεις. Ρούσοσπιτι, Αγ.Ειρήνη, Μύλοι, Αργυρούπολη, Μαρουλάς, Σπήλι, Αρμένοι κ.ά.
Μονή Αρκαδίου, Ρέθυμνο     Η Μονή Αρκαδίου, μνημείο πατριωτισμού και ηρωισμού των Κρητικών, η Αρχαία πόλη της Ελεύθερνας, ο ποταμός Πρέβελης που συναντά το Λιβυκό Πέλαγο με το Ιστορικό Μοναστήρι και τα Ανώγεια με το Ιδαίο Άντρο είναι μερικά από τα μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε.

Το Ρέθυμνο έχει πλεονεκτική θέση στο κέντρο του νησιού. Έτσι εύκολα μπορείτε να επισκεφτείτε Αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα στα δυτικά και ανατολικά της Κρήτης όπως το το Φαράγγι της Σαμαριάς, την Κνωσό, την Φαιστό και πολλά άλλα.


ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ