26 Ιουν 2012

ΣΙΦΝΟΣ: Οι Κυκλαδες που αγαπήσαμε!


Η Σίφνος είναι το τυπικό κυκλαδίτικο νησί με ελάχιστο πράσινο, φανταστικές παραλίες και μία υπέροχη Χώρα (Απολλωνία). Δεν είναι τυχαίο πώς η Σίφνος είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του διάσημου μάγειρα Νίκου Τσελεμεντέ...
καθώς και η ίδια η Σίφνος είναι το νησί της γαστρονομίας.

Η Σίφνος είναι ένα από τα μικρότερα νησιά των Κυκλάδων με όχι περισσότερες από συνολικά δέκα παραλίες. Αυτό σημαίνει πως εάν μείνετε πολύ στο νησί, μπορεί να βαρεθείτε, καθώς δεν θα έχετε ξεμείνει από πράγματα να δείτε και παραλίες να εξερευνήσετε. Από τη άλλη, οι αποστάσεις στο νησί τόσο είναι μικρές που δεν θα σας κουράσουν καθόλου.



Η Σίφνος είναι ένα από τα νησιά που προσελκύει κυρίως ποιοτικό τουρισμό, συνεπώς δεν θα δείτε τουρίστες με σακίδια πλάτης και έφηβους να πίνουν και να κάνουν φασαρία. 


Είναι ένας προορισμός κυρίως για ανθρώπους που αναζητούν ήσυχες και χαλαρές διακοπές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για ερημονήσι. Υπάρχει νυχτερινή ζωή στην Σίφνος και μερικά μπαράκια, αλλά μόνο στην Απολλωνία. Ειδικά τον Αύγουστο, στο περίφημο Στενό της Απολλωνίας, γίνεται χαμός από κόσμο.


Ένα από τα χαρακτηριστικά του νησιού είναι οι πολλές εκκλησίες, 365 στον αριθμό, το οποίο είναι εντυπωσιακό για ένα τόσο μικρό νησάκι. Συχνά, ενώ διασχίζετε την Σίφνο, θα διακρίνετε μικρά κατάλευκα εκκλησάκια στις κορυφές των βουνών.




Παραλιες Στην Σιφνο

Είναι πραγματικά ανεξήγητο γιατί η Σίφνος δεν φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες της. Δεν υπάρχουν πολλές, αλλά οι πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού έχουν μία φανταστική χρυσαφένια άμμο που γυαλίζει στον ήλιο, σαν να έχει αναμειχθεί με χρυσόσκονη.


    Η παραλία στις Καμάρες είναι εκπληκτικά καθαρή για παραλία τόσο κοντά στο λιμάνι. Είναι αρκετά μεγάλη σε μήκος με ρηχά νερά και όμορφη άμμο.


    Ο Πλατύς Γιαλός είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του. Είναι όλη με άμμο και μαζί με το Βαθύ είναι οι πιο δημοφιλείς παραλίες της Σίφνου.
    Το Βαθύ είναι μία από τις καλύτερες παραλίες της Σίφνου. Είναι με ωραία χρυσαφιά άμμο και γενικά μοιάζει αρκετά με τον Πλατύ Γιαλό.
    Η παραλία της Χεροννήσου είναι μία μικρή αμμουδερή παραλία στο βόρειο μέρος της Σίφνου, από τις ελάχιστες παραλίες στα βόρεια, με δύο καλές ψαροταβέρνες στα άκρα της.
    Η Φασολού είναι πολύ διαφορετική από τις υπόλοιπες παραλίες, καθώς έχει άμμο και χαλίκι, και είναι μικρή όπως η Χερόννησος. Για αυτόν τον λόγο δεν μαζεύει και πολύ κόσμο.