26 Ιουν 2012

Ιατρικό θαύμα με «άρωμα» Ελλάδας


Εναν όγκο σε μέγεθος ροδάκινου αφαίρεσαν από το στόμα ενός εμβρύου περίπου τεσσάρων μηνών εξειδικευμένοι χειρουργοί στο Μαϊάμι. Η πρώτη παγκοσμίως επέμβαση του είδους έγινε στο Μαϊάμι και την υπογράφει η Ελληνίδα...
ειδικός κ. Ευτυχία Κοντοπούλου.

Η έγκυος υπεβλήθη σε τοπική αναισθησία με αποτέλεσμα να μπορεί να παρακολουθεί σε οθόνη την όλη διαδικασία. Οι ειδικοί εισήγαγαν στη μήτρα της ένα ενδοσκόπιο την πορεία του οποίου καθοδηγούσαν με υπερήχους. Με λέιζερ αφαίρεσαν τον όγκο από τα χείλη του εμβρύου κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας που διήρκεσε λίγο παραπάνω από μια ώρα.

Τώρα δυο χρόνια μετά, η ευτυχής μητέρα ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι «όταν είδα τον όγκο να αποκόπτεται και να απομακρύνεται, ήταν σαν να πήρε κάποιος από πάνω μου ένα τεράστιο βάρος. Μπορούσα τελικώς να δω το πρόσωπο του παιδιού μου».

Η μικρή Λέινα γεννήθηκε χωρίς προβλήματα πέντε μήνες μετά την επέμβαση με βάρος γύρω στα 3 κιλά και 700 γραμμάρια. Ο δρ Κιντέρο ανέφερε ότι το νέο επίτευγμα αποτελεί ευκαιρία για την εξάπλωση του νέου πεδίου που αφορά την αντιμετώπιση γενετικών ανωμαλιών στη μήτρα, δίνοντας ελπίδα σε πολλούς γονείς.


Πηγή: Τα Νέα